Всичко за папагалите > Разни

Папагали и музика

(1/10) > >>

poli_feniks:
Мислите ли, че папагалит се вълнуват от музика? Дали им е хубаво да слушат?
Винаги съм се питал. ???
Вие какво ще кажете???

Pile:
За другите не знам,но Пилето реагира различно на различна музика.Когато слушаме Брус Спрингстийн ,например,си мълчи.Обаче ако се пусне балканска музика,започва да се надсвирква яко с нея.Вчера пуснах новият албум на един норвежец,който много харесвам като изпълнител и...не успях да чуя кой знае колко от песните,заради оглушителното свирукане.Не знам като положителна или отрицателна пилешка емоция да го отчитам това. ???

len4ita:
Не знам до каква степен се вълнуват от научна гледна точка, но от личния ми опит различните папагали харесват определена музичка. Коко много обичаше класическа музика, веднага започваше да приглася и да и се кефи, вълнистите им дай нещо по-веселичко, по-съвременно и ставаше забавно, а Флипи обожава двете крайности: весели детски песнички (руски и български) и разни спокойни музички от сорта Ocean Dawn, Rainfall и др. подобни релаксиращи (мисля че релаксиращи и за йога се водеха дисковете, с най-различни природни звуци съчетани с тиха спокойна музичка).

Милко:
Моите наблюдения са, че ако музиката е пусната силно - тогава каквато и да е, все е хубава ;D Ако е тихо, спокойно - никакво внимание ;D
Като казвам, че е хубава, разбирай, че започва едно надсвирване и надпяване дето всички комшии го чуват и разбират ;D При Джаки това е съпроводено и с поклащане в ритъма на музиката ;D
Голям майтап са ;D

Поздрави,
Милко

gpogojeva:
Наш Поли харесва по-жива и ритмична музика, но е абсолютем музикален инвалид. Нито може да танцува в такт нито успява да възпроизведе поне един верен тон въпреки усърдието си. Това ми е много странно защото свирки имитираме всякакви от първия път, но мелодия на песен дори и изсвирена тааакова фалшиво нещо излиза , че ужас. Например пробвали сме нещо по елементарно като тръгнал кос, зайченцето бяло или Old Mcdonald, но резултата е просто плачевен и не защото ние свирим фалшиво 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия