Мисля,че няма такава тема във форума и ще бъде интересно на повечето хора,затова нека да започнем.
Такааа.....
Папагалите се изхранват ръчно,за да не изпитват страх към човека,който ги гледа(поне така мисля).
За да може да се храни нормално едно папагалче от човек,без да се плаши,то не трябва да е виждало друг папагал.Взима се от майката малко преди да прогледне.Мисля,че за различните папагали е различно кога си отварят очичките.Някой хора,които развъждат папагалите са ми казвали,че не било правилно така,но разни хора-разни мнения.Аз имам един монашески папагал,който започнах да храня на ръка на 35 дена и не можа да се опитоми съвсем.Бягаше докато го храня,беше го страх,защото преди мен го беше хранила майка му.Сегашното папагалче,което храня е амазона и е много лесно за хранене.
Когато се взима едно папагалче,трябва да се има предвид,че то ще се храни горе долу все едно храниш бебе.Трябва да имаш достатъчно свободно време за да се занимаваш.До 10тия ден се храни денонощно,след 10-15 ден се храни само през деня,през около 4 часа.Има специални храни за ръчно изхранване на папагали.Те са разработени от големите фирми(например Верселе Лага) специално за тази цел и съдържат всички необходими съставки.
Храната е на прах и се разтваря с вода,като температурата и трябва да бъде около 37 градуса.Имайте предвид,че бебето папагал е много нежно и ако е гореща водата ,с която разтваряте храната може да му изгорите гушката.
Храни се с малка и тясна лъжичка.Много е лесно-пилето инстинктивно си отваря човката и преглъща.
Трябва да се внимава да не се прехрани.Също така не се дава храна докато не му се изпразни гушката.
Засега друго не се сещам какво да напиша.
Включвайте се всички с мнения.