Автор Тема: Проблем със захранване на александър.  (Прочетена 1552 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Miroslav

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 3
  • Рейтинг: 0
    • Китайски Александър
Здравейте,
Извинявам се че пиша тук но с търсачката не видях нищо подобно.
Така имам един проблем който ме притеснява от от вчера имам бебе папагалче което е на почти 45 дена Китайски Александър (Чочи "на сладко чочко"  :)) вече се уперуши почти изцяло и почна да прави дълги полети и от събота го сложих в клетката му до тогава живееше в кашонче от тогава спря да иска да яде като му подавам храната се дърпа и бяга почва да лети към терасата и прозорците иска да избяга а до тогава като видеше лъжичката щеше да я изяде направо притеснява ме че това вече продължава 2ри ден! Обикаля нервно клетката като си говоря с него скача и се бута в стените на клетката да се притеснявам ли или това е просто "бунт" заради новият дом.

Само да вметна, че от около 5-6 дена в сухата храна с която го храних почнах да му давам и смяно семе прусо и овес сменям ги всеки път така ме посъветваха за да почва да свиква с тях иначе до сега ядеше по 3-4 пъти на ден.

Благодаря предварително

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,447
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
Re: Проблем със захранване на александър.
« Отговор #1 -: май 08, 2018, 11:50:50 am »
До сега на каша ли е било пилето?
Много често, да не кажем почти винаги при ръчното хранене има проблем при захранването, като прибавим и стреса от новата клетка...
Затова е добре да се взима птица отглеждана от родителите и минала вече този период.
Дано развъдчиците с опит в ръчното хранене да дадат съвет как да го накарате да се храни.
Това, което ми хрумва на мен е да го връщате в кашона за храненето.

Неактивен ivrabetsa

• Клуб Алекс
  • Публикации: 680
  • Рейтинг: 86
    • Ara ararauna,Ara harlequin, Eclectus r.polychloros
« Отговор #2 -: май 08, 2018, 08:39:29 pm »
Шашнат е от промяната.Това,че е ял от лъжица е по-добре от спринцовка.За сега пробвай да го връщаш в кашона,и като се успокои,предложи храна!Ако обаче дълго време отказва,за да не отслабне съвсем,премини към насилствено хранене(по-гъста каша по малко в човката,не в гърлото)!

Неактивен Miroslav

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 3
  • Рейтинг: 0
    • Китайски Александър
« Отговор #3 -: май 08, 2018, 10:56:31 pm »
Да така и направих не съм го върнал в кашона но вече почти се успокои в клетката, един път му дадох храна насилствено защото се уплаших по обяд и след това вечерта сам си яде на сутринта пак не иска да яде но го оставих и след час два пак си яде предполагам че вече храната с примесите го засища за по дълго време, вчера го видях и как пие вода така че предполагам че всичко е наред вече.
Благодаря за коментарите, но за съжаление блъскането в прозорците си остава пердетата вече са за скрап  :happysilly:

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,447
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
« Отговор #4 -: май 09, 2018, 10:40:42 am »
Пускай го по тъмно и сложи нещо по плътно, след време ще свикне, но сега е шашнат, а е и бебе още. Не подценявай проблема, може да си счупи гръдната кост или човката.