Автор Тема: Вълнисто папагалче не се храни!  (Прочетена 1095 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Kiki17

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 6
  • Рейтинг: 0
    • Вълнист папагал
Вълнисто папагалче не се храни!
« -: август 31, 2018, 05:17:14 pm »
Здравейте. Вече пети ден си имаме ново вълнисто папагалче. И преди сме гледали и за това решихме пак да си вземем :) Проблемът е обаче, че мъничето почти не се храни. Не изглежда да му има нещо. Първоначално реших, че може да е от стрса на новото място, но и към края на втория ден не беше ял нищо! Опитах да му поднеса храна с ръката и естествено не искаше. При този случай паднаха семенца на дъното на клетката и ... малко по-късно си се разхожда по дъното и си кюцка! Сетих се, че в магазина от който го взехме им бяха сложили една купичка на дъното на клетката и че всичките пилета си ядат от там. Закачих му една хранилка на стената на клетката, с целта да яде поне от нея. И започна да си похапва, но все по малко и ми се струва, че си пуска семки по земята и после пак слиза да си кюца от там!
Въпроса ми е, добре ли е да му сложа храна на дъното на клетката или да го оставя така, че да се научи къде си стоят хранилките, защото хич не ги отразява?
И може ли да е свикнал така от глупавия магазин, защото е още малък? Изглежда ми на не повече от 3-4 месеца.

Неактивен little.owl.951

• *
  • Публикации: 16
    • Корела
Re: Вълнисто папагалче не се храни!
« Отговор #1 -: август 31, 2018, 09:33:50 pm »
Здравей! Щом се храни (дори и малко) и няма признаци на болно пиле, не виждам какъв е проблема. Относно къде да му поставиш хранилката си е лично твой избор. Дори и да е свикнало в магазина да яде от дъното на кафеза, много лесно може и да отвикне като му я оставиш там където си е и в момента. Не се притеснявай за подобни неща.

Неактивен Kiki17

• *
  • Публикации: 6
    • Вълнист папагал
Re: Вълнисто папагалче не се храни!
« Отговор #2 -: септември 02, 2018, 08:06:43 am »
Ами започна да си хапва :) , но пак само от допълнително закачената хранилка. Друго нищо не поглежда. Но, важното е, че се храни.
Благодаря за съвета :)