Всичко за папагалите > Кой съм аз...

В очакване на Персефона!!

(1/23) > >>

Tais:
Такааа, след търсене и обмисляне вчера намерих нашето пиле- момиче, жако, на 6 месеца. djer  ;) Има си вече и име- Персефонал Видяхме се вчера, днес. Ще я вземем след 20 дена, тъй като сме планували ходене на планина, а не ми се иска да я оставяме толкова скоро самичка у дома.
Страшно съм развълнувана. Дори и на малкото ни дете ( на 2.5г.) даде да я пипне, целуна го.
Но, сега идват въпросите- какво ми е необходимо за нея- кафез, кацалка,  хранилка, поилка....
Никога не съм гледала такова пиле и не искам да сгреша.
Приемам всякакви съвети.
Като започнем от размера на кафеза, консумативи, какво да търся като изисквания (може и да звучи нелепо ама....)
И....
Вие сте.

tobyMac:
Ами клетката трябва да е достатъчно голяма, за да може да си разпери крилете и още малко.
Освен това трябват поилки, хранилки, кацалки и играчки.
п.п.Чакаме снимки след 20 дни.
п.п.2 Много смел избор за първи папагал, има много писано във форума за жака добре е да прочетеш повечето :)
Успех.

gpogojeva:
Очакваме Персефона с нетърпение!
Ще добавя само кацалките да са дървени от клони на върба, бреза, ябълка. Колкото по-голяма и просторна клетка, толкова по-добре. Играчки, за предпочитане дървени и удобни за разрушаване, не е задължително да са купешки. Стенд за игра и забавление.

Tais:
tobyMac, четох, четох, мислих вече 3-4 месеца.
И като я видях се влюбих в нея.

Какво означава "достатъчно голяма"? 50/50 см. например добре ли е ?

gpogojeva:
Не, това е твърде малка клетка за кралско жако. Аз имам скално жако, което е доста дребно, гледам го в клетка 70/40/50 и му е малка. Най-малката клетка която е възможно да обитава при положение, че ще се пуска ежедневно е от този тип http://zoomall.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/%D0%9A%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B8-Max-4-Black-Ferplast-50-50-75-%D1%81%D0%BC-1175

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия