По принцип е права, но пък от друга страна, когато са двама само и нямат голям избор с времето ще свикнат и ще се харесат.
Преди доста време една приятелка получи подарък две вълнисти, мъжко и женско. Човека, който и ги даде казал, че всички други направили чифтове, само тези двамата останали и затова ги маха, за да не пречат на гнездящите двойки. Тя докато реши какво да ги прави, дали да ги остави двамата с риск да се карат и воюват или да остави само мъжкия, те взеха, че се харесаха. Та както се казва - зора какво ли не прави.
Аз преди смятах, че е твърде рисковано да се вземе втори папагал, точно по тази причина, но сега размислих. Дори и никога да не заживеят заедно и да не станат семейство си заслужаваше. И двамата са много доволни от това, че си имат другарче. А току що мъжа ми отново констатира, че Поли говори повече откакто Папи е в къщи. Не е само говоренето, започна да играе с играчките си, къпе се с такъв кеф, с какъвто не помня някога да се е къпал и ми се струва, че е намалил дъвкането ан перата. Сега ми е трудно да го твърдя със сигурност, защото още ги сменя и все още мисля, че има от старите раздърпаните, но изглежда доста по-добре от преди.