Всичко за папагалите > Играчки

Опасна играчка

(1/4) > >>

dany_nik:
Сигурно всяка играчка може да е опасна , но имаме горчив опит с този тип -

http://www.alisa33.com/prod.php?id=851

Игра на нея месец и всичко беше наред  , докато си е наврял главата в една от дупките и е увиснал заклещен на врата. Аз излизах и той обикнвено чурулика недоволно , че е затворен ,а сега се умълча и се върнах да го видя .
Докато го освобождавах си изпорязах пръстите - има остри ръбове , на които изобщо не бях обърнала внимание , а той е можел да си пореже краченцата .
За който има малко папагалче - не ползвайте тази играчка.

gpogojeva:

--- Цитат ---Сигурно всяка играчка може да е опасна
--- Край на цитат ---
Всяка играчка може да се превърне в опасна в комбинация с папагал, големи таланти са да се забъркват в неприятности. Затова трябва непрекъснато да оглеждаме играчките и да се опитваме да мислим като папагал - къде какво може да се отчупи, заплете, погълне и т.н.
Най-добре е играчките да са възможно по-опростени (не комбинирани) и от естественни материали.
Моя се беше заплел в синджира на една играчка на която беше разрушил част от елементите и беше останал дълъг синджир с 3 елемента на края, та успя да си оплете крака в синджира. Добре, че си бях в къщи и добре, че беше крака, а не врата.

kitten_554:
Въпреки,че темата е стара..ми беше от полза!Бяхме при ветеринарния лекар да вземем на котарака пясък и разгледахме клетката,която ще купим на Рокито.След това поразгледахме играчките,но никоя не ми се видя безопасна..Имаше голяма люлка от клон за жако,но очевидно беше боядисвано дървото с някакви бои,които са отровни.И се предлагаше и това огледало,с мънистата ..Добре,че се сетих за тази тема и не го взехме..Рокито е сама през деня,но пък и не мога постоянно да я наглеждам..Не исках да рискувам живота й..Трябва да ги спрат тези неща от производство!

gpogojeva:

--- Цитат ---Имаше голяма люлка от клон за жако,но очевидно беше боядисвано дървото с някакви бои,които са отровни.
--- Край на цитат ---
Не е задължително боята да е опасна. Играчките за папагали би следвало да са боядисани с безвредни бои от типа на боята за яйца. Поне на нашите играчки боята се измива много лесно с течаща вода.

--- Цитат ---разгледахме клетката,която ще купим на Рокито
--- Край на цитат ---
Хвърляйки се на голяма клетка, внимавайте да не са и нарядко пръчките и пилето да си изважда главата през тях.

kitten_554:
Ние винаги търсим най-доброто.През пръчките няма възможност да си провре главата,и това гледахме.Дъното е хубаво,няма скара.Чисти се лесно..Вариантите са : тясна и дълга клетка за чинчила със стълбички (не ми допада) и по-голямата и по-широката (повече ми допада) ..Вашето мнение?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия