Всичко за папагалите > Общо за папагалите

Крещенето като проблемно поведение.

(1/1)

Yoan:
Крещенето!

Как да спрем крещенето?

1.Разберете ,че голяма част от крещенето е нормално за птиците и не може да бъде тотално елиминирано.Повечето птици са най-вокални при изгрев и залез , в повечето случаи това трябва да бъде прието като нормално поведение на здрава птица.Ние искаме да елиминираме само лошото поведение.

2.Не възнаграждавайте непрестанното крякане с внимание и драма.Винаги игнорирайте звуци,които не харесвате.Това означава да не им говорите,не ги гледайте и определено не ходете до тяхната клетка.Ако птицата започне да вокализира нетърпимо,препоръчвам да напуснете стаята.Възнаградете вашия домашен любимец със много внимание,когато спре да крещи за известно време.Постепенно увеличете времетраенето.За да пожънете успех,уведомете всички вкъщи да асистират и да игнорират крясъците и да обръщат внимание на птицата,само когато е тиха.

3.Научете вашият папагал да шепне.Птиците бързо учат ,че откликваме на техните викове,което рефлектира в най-често срещаното проблемно поведение.Най-доброто решение да използвате интелекта на вашия папагал.Научете го на тихи мелодийки и често му говорете.С времето,ще забележите,че предишните нетърпими звуци,са заменени от приятно мърморене.

4.Наградете птицата за добро поведение.Изберете мелодия,която вашия папагал вече знае и всеки път, когато я чуете възнаградете животното.

 Запомнете няма тих папагал,ако обичате тишината и спокойствието,това животно не е за вас.Дори и най-малките вълнисти,могат да ви подлудят с непрестанното чирикане.

Преведено от http://www.avianweb.com/ с малко поправки от моя страна.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия