Автор Тема: Болести и първа помощ  (Прочетена 18284 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Blueone

• Клуб Алекс
  • Публикации: 1,227
  • Рейтинг: 181
    • Lady Bird & Rocky и техните малки корели
Re: Болести и първа помощ
« Отговор #25 -: февруари 17, 2020, 11:15:37 am »

Неактивен Плешо

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 6
  • Рейтинг: 0
    • Корела- жако
« Отговор #26 -: февруари 17, 2020, 02:02:43 pm »
Знам че много от вас биха ме упрекнали, затова че съм взела толкова малко пиле, без да имам опит, но пилето вече е факт и аз не мога да го оставя да умре. Tака че всякаква информация ще ми бъде полезна. Интересува ме колко трябва да го храня. По колко пъти на ден и колко милилитра? Водичка да му давам ли? Днес го водих сутринта на ветеринаря и той каза, че температурата му е 37 и 5 каза, че е с пневмония аз му направих като инхалация малко да седи на пара с чай След това сложих една бутилка да го топли .Пилето малко се посъвзе изяде четири милилитра каша днес на два пъти .Сутринта беше  много зле не помръдваше съвсем леко си отваряше очичките сега е малко по-добре. А на въпроса дали са ми показали как да го храня не са ми показали

Неактивен Blueone

• Клуб Алекс
« Отговор #27 -: февруари 17, 2020, 06:23:01 pm »
Много лошо.Ръчното хранене не е за всеки и сега сама разбираш защо.Има много тънкости с които трябва да си запозната за да се хванеш.На всяко едно хранене по това време минимум по 10 мл.Кашата задължително трябва да е топла,но не гореща.Изпразва гушата и пак.Това е няколко пъти през деня.Във какво го държиш ? Самото пиле трябва да се топли.Предполагам е в кашон със стърготини или малка клетка със стърготини.Ако е било на голо без да има постеля за да се топли лесно може да настине от това.Качи една снимка да го видим как е

Неактивен Плешо

• *
    • Корела- жако
« Отговор #28 -: февруари 17, 2020, 06:54:30 pm »
Опитах няколко пъти да кача снимки, но ми дава грешка. Пилето беше в кашонче вътре с одеалца и пелена за еднократна употреба ,но кашончето седеше на земята върху една кърпа .Явно това е грешката Преди малко ходих до ветеринаря да купя антибиотика и смятам да му го дам. Изпражненията са с неприятна миризма. Днес Тъкмо се зарадвах че беше хапнал малко но след около час и половина-два е повърнало всичко😢

Неактивен Blueone

• Клуб Алекс
« Отговор #29 -: февруари 17, 2020, 07:02:22 pm »
Имаш ли фейсбук  да ми пратиш там снимките и да стане по лесно разговора ? Пилето не е добре щом повръща,а и губи много от теглото си.Трябва да кажеш и каква е кашата  и въобще да се действа много бързо,че иначе си заминава

Неактивен Плешо

• *
    • Корела- жако
« Отговор #30 -: февруари 17, 2020, 08:55:59 pm »
Изпратих ги съобщения на лични.

Неактивен Хриса

• Младши папагал:)
  • **
  • Публикации: 218
  • Рейтинг: 7
    • корела Фифчо
« Отговор #31 -: февруари 19, 2020, 08:58:53 am »
Плешо, как е пилето?
Фифчо - корела

Неактивен Плешо

• *
    • Корела- жако
« Отговор #32 -: февруари 19, 2020, 12:16:16 pm »
С бързата намеса на Blueone пилето е къде-къде по-добре, ако не беше той пилето си заминаваше със сигурност, за което много му благодаря.

Неактивен Хриса

• Младши папагал:)
  • **
  • Публикации: 218
  • Рейтинг: 7
    • корела Фифчо
« Отговор #33 -: февруари 19, 2020, 12:46:22 pm »
 :clap: Това да се чува, браво!
Фифчо - корела