Всичко за папагалите > Здраве

ВЕТЕРИНАРЕН ЛЕКАР ПРИ НУЖДА

(1/8) > >>

Милко:
Здравейте! Казвам се д-р Гълъбин Младенов /Bino/. Отглеждам папагали от много години, а практикувам ветеринарна медицина от 12 години. Ако решите да се обърнете към мен за съвет и лечение, телефонът ми е 0887289148, а сайтът: www.galabinmladenov.com. За всички колеги от този форум цената за преглед ще бъде наполовина, защото за мен ще бъде удоволствие да се запозная с Вас и любимеца ви!

Поздрави,
Bino

4ara:
Бих искал да споделя как д-р bino (Гълъбин Младенов) се погрижи за моята птица-африкански сив папагал-Чара.
По някаква случайност д-р Младенов ми е съсед в квартала. И когато ми се наложи да потърся помощ за Чара не се поколебах да го посетя. Чара беше започнала да оплешивява (да и падат перата) и един ден пътьом се отбих в кабинета да поискам спрей за перояди,за да напръскам профилактично.Чара цяло лято беше с нас на море и на село и предположих,че гадинките може да са я нападнали.Получих спрей за чара и още един препарат за обезпаразитяване на клетка и ламината около клетката.Процедурата беше извършена! както и указание да се дава на папагала веднъж седмично сварено яйце.Понеже не съм давал това е една от основните причини да има сърбежи и да падат перата.Веднага яйцето беше сварено и папагала блаженно похапваше!
На следващият ден-сряда- забелязах,че Чара е омърлушена и с отпуснати крила.Грабнах клетката и в кабинета на д-р Младенов.След прегледа заключението беше: Храните я неправилно-веднага хубава храна от Versela Laga! Не и давате витамини-веднага ми даде витамини.Не и давате пилешко-на следващият ден пилето се печеше в домашни условия,за да знам какво месо ще яде.Падат перата-резултат от неправилно хранене,вследствие на което се чеша и перата падат.Да я пръскаме със соли за баня за екзотични птици.Веднага купих и солите. Преглед на перата под микроскоп-няма перояди!Но профилактично всяка седмица да се пръска!
И накрая най-важното-"на папагала му е студено,защото прозореца на стаята,в която спи е отворен нощем. Препоръча да я стоплим с лампа над клетката. Веднага беше сложена лампа. Преди да си тръгна,д-р Младенов заключи: Птицата не е болна-просто и е студено.За всеки случай Ви давам и антибиотик (в една спринцовка около 4 мл.) Ако спре да яде-зърнени каши разбити с вода и в човката!"
В четвъртък сутрин обаче положението стана още по-зле. Чара получи и разстройство.Грабнах тавичката с изпражнението и пак в кабинета.
Заключението на доктор Младенов беше:"рядко е,защото е яла ябълки и грозде.Бяло е от пилешкото месо. Бързо едно изследване за глисти-намери едно парче от глист и 3 яйца във две проби от изпражнението."
И както в сряда,така и днес-"на пилето му няма нищо.просто му е студено!"
Ок-топлим пилето с лампа,а то все по-оклюмало,но поне се мъчи да яде!
В петък съм на работа и към обяд звъни дъщерята.Пилето нито яде нито пие вода.Едва стои на кацалката. Звъня на доктора за консултация. Веднага ми бе отговорено-дайте антибиотик.Явно пилето е поизстинало.1 мл. във водата или ако може най-добре четвърт милилитър в гушата.Веднъж на ден!Веднага децата хванали пилето и му сложили четвърт милилитър антибиотик в устата. Прибирам се в 9.30 вечерта и щях да получа инфаркт-пилето не може да си отвори очите,едва стои. Кожата-прежълтяла,суха! Бързо го нахранихме с варен ориз.Милото едва преглътна няколко зърна.Накарахме го насила да пие вода,защото е обезводнено от разстройството. Към 11 часа вечерта пилето клюмна и не можеше да вдигне главата. Не си позволих лукса да притеснявам д-р Младенов толкова късно.Решихме да изчакаме до сутринта.Все-пак има живот в него.
Ставам в 4 през ноща и виждам още по-страшна картина-пилето се хванало с клюна за една пръчка на клетката,защото няма сили да стои на кацалката. Кожата като на мъртвец.На няколко места малки кървави петънца.Веднага поредната доза антибиотик,веднага зърнена каша заедно със стрити гранули от храната на Versela Laga и доста вода против обезводняване.Гледам часовника и се моля по-бързо да стане 7 часа за да звънна на д-р Младенов.В 6 часа събудих съпругата ми да се грижи за пилето,защото аз трябваше да тръгна за работа.Мъчехме се да го задържим живо поне още 2 часа!
В 7 без 20 звъннах вкъщи да чуя как е чара...........
Всички плачеха!
Чара повърнала, изхриптяла два пъти,въздъхнала и умряла!
Върнах се вкъщи и я погребахме. За това подробности няма да разказвам!
Д-р Младенов,
Не Ви обвинявам,че пилето ми умря!Може и да е било неизлечимо болно.Може всичко!
Обвинявам Ви,че сте некомпетентен да поставите диагноза. За Вас през цялото време Чара беше здрава,първо и беше студено, а после малко понастинала!
Обвинявам себе си,че се доверих на кварталният ветеринар да излекува екзотична птица.
Не беше срамно да кажете-НЕ МОГА ДА ПОСТАВЯ ДИАГНОЗА. НЕ МОГА ДА Я ИЗЛЕКУВАМ!
Ужасно е,че 3 дни ми говорите,че за Вас птицата не е болна!!!И тя умря на четвъртият ден!
Проклет да съм,че Ви се доверих!
Мъж на 37 години съм- сутринта плаках като дете.
Сега пиша и пак плача!
НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА-НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ БОЛЕСТИ НА ПАПАГАЛИ. ОСОБЕНО НА ЖАКО!
Може и аз да съм виновен,че птицата се е разболяла, но когато вляза в клиниката Ви (ако мога така да нарека задният вход на входа,в който лекувате) аз Ви се доверявам да лекувате.И плащам толкова,колкото поискахте.И правя това,което казвате!
Аз повече в тази тема няма да пиша.Под достойството ми ще е да се обяснявам като ученичка кой е крив и кой е прав.
Изложих фактите един след друг за проведеното лечение от доктор Младенов на СИВ АФРИКАНСКИ ПАПАГАЛ (ЖАКО)!
Предполагам,че този пост ще бъде изтрит от модератора,защото не е добра реклама.Но се надявам поне един човек да го прочете и да сподели след това какво е прочел!
Лекувайте другите животни-може да сте добър специалист! Но не подвеждайте хората,че можете да лекувате папагали! Това не са кокошки. Защото отчаяният човек лесно ще Ви се довери. А НЕ ТРЯБВА ДА ДОВЕРЯВА БОЛНИЯТ ПАПАГАЛ НА ВАШИТЕ ГРИЖИ!
Успех в практиката Ви!
Без уважение:
Генади!

bino:
Някои вирусни болести протичат много остро с фатални усложнения.Да се постави точна диагноза е трудно ,да не кажа невъзможно.Лекуват се симптомите на заболяването,както беше с вашия случай.Кръвоизливи нямаше когато идвахте при мен.Щом са се появили,възможно е да е Нюкясълска болест.Тя е фатална на 100%.За 12 години практика са ми умирали много пациенти от какви ли не болести ,но това е част от професията.Хората винаги са недоволни и винят лекарите при смъртен случай,но никой нее бог.Съжалявам за пилето ви искрено,мога да се поставя на ваше място. :'(

gpogojeva:

--- Цитат ---Предполагам,че този пост ще бъде изтрит от модератора,защото не е добра реклама.Но се надявам поне един човек да го прочете и да сподели след това какво е прочел!
--- Край на цитат ---
Този форум не е по никакъв начин не е обвързан и не прави реклама никому. Модераторите са независими е се стараят да са безпристрастни. Всяко мнение тук е ценно защото помага на хората да се ориентират. Съчувствам ви за загубата на птицата, повечето от нас са губили любимец и знаем какво означава да се чувстваш безсилен и отчаян. Без да искам да обидя д-р Младенов или някой друг четящ форума ветеринарен лекар, въпроса е обсъждан многократно, за съжаление в България няма как на този етап да има отлични специалисти с богат опит по екзотични птици, защото просто няма достатъчно такива птици за да може да се добие богат практически опит. Всичко се учи на книга, но практика реално липсва. Всички ние се надяваме на превенцията и се стремим да поддържаме птиците си здрави и със силен имунитет, защото наистина няма на кого да разчитаме на 100%. Да се надяваме на високо развита ветеринарна помощ в държава в която хуманитарната медицина е в окаяно и критично състояние е утопия.
В същото време като човек с медицинско образование не мога да не се съглася с д-р Младенов, че при някои вирусни заболявания симптоматиката е прикрита, подвеждаща и често нещата придобиват бърз развой в трагична посока. Губила съм вълнисти само за два часа, месец съм се борила безрезултатно за живота на гаснещото пред очите ми куче, на което до последно лекарите не успяха да поставят диагноза, а смених 3 водещи пловдивски клиники. Дори аутопсията беше озадачаваща, защото не се установи нищо повече от леко възпален стомах. Стават такива неща за съжаление и отново казвам, че напълно разбирам чувствата ви и ви съчувствам на цялото семейство за загубата!
Аз лично като модератор на този форум съм благодарна на д-р Младенов за желанието и помощта която оказва на съфорумците, които са в безизходица и нямат към кого да се обърнат, защото мнение и насока от човек който обича папагалите и притежава доста голямо количество различни видове и е практикуващ ветеринар е повече от нищо.

Спиро:

--- Цитат на: bino в септември 15, 2012, 09:45:22 am ---Някои вирусни болести протичат много остро с фатални усложнения.Да се постави точна диагноза е трудно ,да не кажа невъзможно.Лекуват се симптомите на заболяването,както беше с вашия случай.Кръвоизливи нямаше когато идвахте при мен.Щом са се появили,възможно е да е Нюкясълска болест.Тя е фатална на 100%.За 12 години практика са ми умирали много пациенти от какви ли не болести ,но това е част от професията.Хората винаги са недоволни и винят лекарите при смъртен случай,но никой нее бог.Съжалявам за пилето ви искрено,мога да се поставя на ваше място. :'(

--- Край на цитат ---
В лично съобщение до стопаните на Чара,изказах моето съжаление за загубата им.В същото им благодарих,че в такъв момент са отделили време и сили да споделят с нас за тъжния си урок от"ВЕТЕРИНАРЕН ЛЕКАР ПРИ НУЖДА".
Напълно споделям и написаното от gpogojeva.Имам,обаче един въпрос към bino и стопаните на Чара:Др.Младенов,/каза ли ви/казахте ли на стопаните на пациента си в самото начало това,което по-горе е цитирано??

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия