Всичко за папагалите > Развъждане

Бебета корелчета - проблеми и развитие

(1/48) > >>

tedy84:
Имам 2 папагала корела. Имаха 4 яйца, но само две бяха оплодени. Днес се излюпи първото, но откакто е извън яйцето родителите не го топлят изобщо. Гушка се в другото яйце. Какво да правя ако не започнат да го хранят и топлят. Някъде четох, че родителите не започват веднага да хранят, но фатално ли е, че не го топлят. Каква температура трябва да се поддържа в стаята. Също така не намирам храна за малки папагали, но четох, че може да се захрани с бебешка каша, която е безмлечна и без захар. Какво ще ме посъветвате?
Междувременно родителите от днес са се заели пак с чифтосване. Това дали е знак, че ще оставят малкото и яйцето, което вече имат, или не им пречи да правят и двете неща?
Ще съм благодарна за всякакви съвети.

Evelina:
Не можеш да го храниш ръчно защото пилето е много малко... моите го изоставиха на 10 дена гледах го 1 месец и пак не оживя милото, не можем да помогнем на всички изоставени малки,а и при корелите доколкото знам са много капризни ако искат 1 ден ще го гледат,2,3,10 или докрай. Ние ги храним, но им остава въздух в гушката и си мислим,че са нахранени,а всъщност не са и ги мъчим повече по този начин... Моят съвет е ако си нямате на идея как да храните ръчно не се захващайте защото само поддържаме живо пилето и то се мъчи по този начин,а и вие ще изживеете голям шок...

gpogojeva:

--- Цитат ---Не можеш да го храниш ръчно защото пилето е много малко... моите го изоставиха на 10 дена гледах го 1 месец и пак не оживя милото, не можем да помогнем на всички изоставени малки,а и при корелите доколкото знам са много капризни ако искат 1 ден ще го гледат,2,3,10 или докрай. Ние ги храним, но им остава въздух в гушката и си мислим,че са нахранени,а всъщност не са и ги мъчим повече по този начин... Моят съвет е ако си нямате на идея как да храните ръчно не се захващайте защото само поддържаме живо пилето и то се мъчи по този начин,а и вие ще изживеете голям шок...
--- Край на цитат ---
Незнам кой ще може да седи и да гледа как пиленцето умира от гтлад и няма да направи опит да го спаси, аз поне не бих могла.

tedy84:
Значи трябва да се моля все пак родителите да започнат да се грижат.
Ако ли не ще се опитам да направя всичко възможно. Четох и в наши и в чужди сайтове. Изгледах една камара клипчета. Зная, че няма да е лесно, но пък и не е невъзможно.
Стискайте и вие палци.
Евелина, благодаря за отговора, но не мисля да се отказвам. Надявам се да се включиш и с още информация. Всичко би ми било от полза.

dany_nik:
Помислих си да сложиш някаква малка , плюшена играчка , за да се гуши в нея , но пък родителите може съвсем да се откажат. Нямам никакъв опит , не мога да помогна , желая ви късмет .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия