В последните мейли се уговорихме, че като за старт търсим нещо, което не отразяват видимо. Нещо, което ще местиш вътре всеки ден без да ги смущава. Нещо, което ще им променя ежедневно "фона" без да ги стресира.
Аз някак имах усещането (и продължавам да го имам, че пилетата трябва да взаимодействат по някакъв начин с нещото, което местя, за да го видят, че е на ново място и това да ги накара да го потърсят на новото място. Оф не мога да се изразя правилно. Тези играчки те наистина не ги отразяват, не играят с тях и не им се налага да отидат при тях на ново място за да поиграят.
Например при използваните предмети настъпва стъписване, "къде е сега, защо е там и аз как сега да ида при него" докато отношението им към тези играчки е паралелно.
Папи имаше една играчка, която много си обичаше и много играеше с нея, но тя се разпердушини и стана опасна. Поли от години не проявява симпатии към никоя от играчките си.
Но щом това е ок, значи сме на прав път.
Аз имам няколко идеи. Ти какво предлагаш?
Кажи каква е следващата цел, да отразят местенето?
За да се притесня, че не се храни трябва да го наблюдавам без да отместя поглед в продължение на дни. Обикновено нямам нито тази възможност нито това търпение 
Или да видиш, че храната не е докосната, няма шлюпки наоколо и дори на фъстъците и слънчогледа не е отдадено дължимото

Това за "анорексичното телосложение" на Поли без коментар. Като ми покажеш данни за теглото на пилето в продължение на десетина дни, може. Избягвай такива заключения - не ти помагат.
На етапа по обясними причини няма как да го претегля, но беше наистина страшно слаб, той по-принцип си е слаб, ама много бях изтървала работата. Аз го опипвам и него, а вече и Папи, разликата между двамата е огромна, но След напомпването с ядки, яйца и слънчоглед Поли се пооправи.
СУПЕРРР!!! Чудесен старт. Ще приема думите ти, че не им пука от играчките.
Значи Поли не отрази нито процедурата по поставянето, нито самия факт на наличието на л'лката в клетката му, както казах при него всъщност беше не само местене, а внасяне на старата люлка след 2-3 месечно отсъствие. Папи по принцип беше поразбутана от чистенето и се поопули като преместих играчката. Повися и я погледа около 5 минути и слезе на кацалката.
Вниманието им не е фиксирано върху играчките, нали?
След 5 минути на Папи никакъв интерес.
И при двете пилета интересът трая около 5 минути, така ли?
Само при Папи, Поли изобщо не отрази събитията.
След това какво? Поеха си по пътя?
Какво почнаха да правят?
Пуснаха гащите и заспаха, до преди 2 минути. Щерката се раздвижи и те с нея. Папи в момента води епична битка с играчката, явно се сети за нея, като и виси пред носа. Поли ораторства, чекне се и заблъска огризките от първата си играчка, които са му л'бими, но не мога да ги местя. А се сеща за тях, само ако види, че Папи беснее с нещо. На л'лката нула внимание.
Пуска ли ги навън след като сложи играчките или не? Кога планираш да ги пуснеш?
До сега нямаше как да ги пусна, защото котака беше в хола и не беше здравословно. Мисля да не ги пускам сега, първо са току що нахранени, второ са се заиграли, навън само ще дремят. Утре ще ги пусна, но не очаквам да има проблем с влизането.
И не се ли разхвърчаха, не полудяха ли като вкара вътре нови, непознати паници?
И питаш, настана суматоха естествено, после се обесиха на таваните и висяха като прилепи, след това слезнаха на кацалките (най-горните) и до другата сутрин 24 часа не слезнаха до манджата. Тогава махнах паниците, смених храната и я сложих върху салфетки. Със салфетките нямаше чак такава драма, с летене и пърхане, но се заковаха на тавана, и после на кацалките. До там с яденето от салфетка. На другата сутрин сложих купите. Салфетките не бяха докоснати.