Автор Тема: Организация и правила за ползване на форума  (Прочетена 7433 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Милко

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 4,314
  • Рейтинг: 421
  • Пол: Мъж
    • Джаки (жако) и Лари (корела)
    • Папагали в България
Моля, прочетете този пост преди да започнете да пишете във форума.

1. Старайте се да публикувате теми в правилните раздели. За предпочитане е най-напред да създадете собствена, нова тема в раздела Кой съм аз?, в която да разкажете за себе си и за папагалите ви.

2. При регистриране във форума попълнете информацията в профила ви. Така ще улесните останалите да ви дадат по-точен съвет, съобразен със спецификите на вашия вид папагал; да ви насочат към опитни стопани на папагали в района, в който живеете; да се обръщат към вас в правилния род. Ако не сте попълнили минимума информация в профила си, модераторите ще ви напомнят да го направите след първата ви публикация.

3. Запознайте се с темите, които са „залепени” най-отгоре в различните раздели. Това са статии, от които ще научите много по съответните въпроси свързани с папагалите! Много е вероятно там да намерите отговорите на въпросите, които ви вълнуват.

4. Използвайте функцията Търсене във форума! Почти е сигурно, че с нейна помощ ще намерите съществуващи публикации, в които това което ви вълнува вече е коментирано.

5. Използвайте разумно функцията за гласуване за рейтинг на членове на форума! Тя е ценна само когато се използва правилно. Панелът за рейтинг се намира от лявата страна на всяка публикация, точно над аватара на съответния автор. Не гледайте на рейтинга ви във форума като на оценка на цялостната ви личност. Приемайте рейтинга си с усмивка ;)

6. Можете да прикачите файлове, включително снимки като кликнете върху „Допълнителни опции” под прозореца, в който пишете ново съобщение. В това съобщение е показано точно къде. Точно под полето „Прикачи:” ще видите максимално допустимите параметри на файлове, които можете да прикачите.

7. Единственият начин за качване на клипчета във форума е чрез линк. Т.е. самото клипче се качва къде да е в интернет - например YouTube или Vbox. След това тук просто пускате линка към клипчето :)

8. Не се толерират обиди и заплахи към други потребители от форума! Спазвайте добрия тон. Потребители, подклаждащи спорове на личностна основа, насаждащи неприязън към друг потребител и проявяващи дискриминация, независимо от какъв характер, подлежат на наказание. Правилото важи и за потребители, които открито обиждат и уронват престижа на форума или създават излишно напрежение.

9. Постове, написани на латиница, както и крайно неграмотно написани постове ще бъдат изтрити без някой да дължи обяснение защо са изтрити. Ако въпреки това не се съобразите, ще бъде наложена модерация на публикациите ви.

10. Не използвайте форума като чат. Публикации, които не допринасят с нищо към дискусията трябва да бъдат избягвани, макар по изключение да са допустими (например, за изразяване на емоция).

11. Всеки потребител може да участва във форума само през един акаунт.

Приятно и ползотворно прекарване във форума! :)
« Последна редакция: ноември 11, 2013, 05:23:25 pm от Милко »
"Do not go where the path may lead;
go instead where there is no path and leave a trail.” Emerson