Автор Тема: Членство в Дискусионен клуб Алекс  (Прочетена 3092 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Милко

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 4,316
  • Рейтинг: 421
  • Пол: Мъж
    • Джаки (жако) и Лари (корела)
    • Папагали в България
Членство в Дискусионен клуб Алекс
« -: февруари 06, 2011, 08:02:32 pm »
Същност и цели на Дискусионен клуб "Алекс" и настоящия раздел:

Дискусионен клуб "Алекс" има амбициозната цел да стане място, където хора с богат опит и знания да могат да обсъждат теми, свързани с отглеждането, развъждането и възпитанието (обучението) на папагали домашни любимци. Целта на този раздел е да приюти дебати по въпроси и теми, които нямат еднозначен отговор, въз основа на личното мнение на участниците, подкрепено с аргументи от личния им опит или достоверна научна информация. Целта на раздела НЕ Е да се постват готови преводни статии. Те имат своето място в съответния раздел на форума. Отделянето в този раздел цели да предпази дискусиите в клуб Алекс от разфокусиране в общите раздели. Докато в клуба се съберат достатъчно много членове, които да инициират и водят тези дискусии, членството в него ще изпълнява и ролята на ранг, етикет за признание от екипа на форума към съответния човек за демонстрираните знания, опит и помощ към съфорумците.

В клуб Алекс членуват хора с демонстриран траен интерес към темите за папагалите, умение да подбират качествена информация и желание да я споделят във форума.

Клуб Алекс е с индивидуално приемане на участници. Всички регистрирани във форума "Папагали в България" виждат и могат да четат дискусиите в него, но право да пишат и коментират имат само членовете на дискусионен клуб Алекс.

Членство в Дискусионен клуб "Алекс"

Членството в дискусионен клуб Алекс дава възможност за по-активно участие в живота на форума. Фактът, че тук се обсъждат спорни въпроси, изискващи по-задълбочени познания за птиците/папагалите предполага, че членовете на клуб Алекс имат такива знания и опит. Членството в клуб Алекс се ползва от останалите и като ориентир, индикатор за стойностни мнения. Въпреки това, никой от нас не претендира да е "експерт по папагалските въпроси" и не е изключено да сгрешим.

Член на клуб Алекс, който не е писал във форума една година или повече, губи членските си права. Възстановяването им става по общия ред за присъединяване към клуба.

Можете да се присъедините към клуб "Алекс" по два начина: Чрез пускане на аргументирана заявка за членство в клуб "Алекс" (по описания долу начин), или при получаване на покана за членство.

Заявка за членство в клуб "Алекс" се изготвя по следния начин:

Влезте в личния си профил. Идете на "Промени профила" -> "Членство в потребителски групи". Най-отдолу се вижда като "налична група" Клуб Алекс. В десния край пише "Заявка за членство". Клик върху "Заявка за членство" и се отваря "Заявка за членство към група". Там пише следното:

Преди да станеш член на групата, заявката ти трябва да се одобри от модератор. Моля, напиши причина за присъединяване:

В прозореца опишете вашите причини и/или аргументи за включването ви в клуб "Алекс" и кликнете "изпращане на заявката". Ще ви се изпише: "Твоето запитване е изпратено, моля за търпение докато запитването бъде одобрено..". По преценка на администратора или модератор, всяка кандидатура може да бъде подложена на обсъждане от останалите участници в клуб "Алекс".

Вторият начин е да получите покана за членство от администратора на форума или от модератор на клуб "Алекс", която вие имате пълната свобода да приемете или да отхвърлите.

Приемането за член на клуб "Алекс" става по индивидуална преценка на кандидата. В най-общи линии критериите се базират на демонстрирани задълбочени познания на кандидата в теми, свързани с отглеждането на папагали, дългогодишен опит в отглеждане или развъждане на птици, хуманно отношение към животните, умение да търси полезна информация и желание да я споделя във форума.

Участници в Дискусионен клуб "Алекс" могат да бъдат собственици на папагали, но така също и хора с голям опит в отглеждането на всякакъв вид птици.

Всеки, който отговаря на общите критерии, пише на грамотен български език и се отнася с уважение към останалите (дори по време на разгорещена дискусия) е добре дошъл. Правилата на форума важат с пълна сила и по отношение на публикациите в дискусионен клуб Алекс.

Въпроси и коментари свързани с дискусиите, които се водят в клуба, могат да се постват от останалите членове на форума в темата "Въпроси и коментари свързани с Дискусионен клуб "Алекс", която се намира в този раздел.

Като домакин и администратор на форума, аз си запазвам правото за последна дума по организационни въпроси, свързани с дискусионния клуб и членството в него.
"Do not go where the path may lead;
go instead where there is no path and leave a trail.” Emerson