Автор Тема: Странно поведение на корела  (Прочетена 7196 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pati

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 36
  • Рейтинг: 3
    • Корела Роро
Странно поведение на корела
« -: юни 30, 2012, 09:00:18 am »
Здравейте, Това е моето първо писане тук. Дълго търсих писано по темата и поне от прочетеното отговор не намерих. Затова ще питам.
От 4 месеца се гледаме с Коко /Корела/. Когато я взехме ни казаха, че е мъжка в последствие я определиха за женска, нещо доколкото прочетох често срещано при корелите.  Както и да е,  Коко се развива добре, подмени перцата, започна да заучава мелодиики, хапва си добре, играе и е много гальовно пиле. Но от няколко дни ме шастиса със странно поне за мен действия.  А именно - Каца ми на ръката, и продължително си играе с ноктите ми, после започва да си върти опашката като часовниково махало, но по-бързо и по-бързо, накокошинва се, зарперва криле като орле и започва да трака с клюн като не издава звуци през цялото това времи на престава да си търка опашката или по-точно дупето в ръката ми. Започвам вече да се притеснявам дали няма някакъв проблем и дали да не я вадя на вет. Затова ви моля ако някой е забелязал подобно поведение или може да ми обясни въпросните действия да ми пише спешно.

Неактивен djorko

• Клуб Алекс
  • Публикации: 828
  • Рейтинг: 46
    • синьочела амазона
Re: Странно поведение на корела
« Отговор #1 -: юни 30, 2012, 09:21:02 am »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ухажва те,иска да си направите семейство.

Неактивен pati

• *
    • Корела Роро
« Отговор #2 -: юни 30, 2012, 09:42:51 am »
Благодаря за бързия отговор.
Но все пак ако тя е женска защо тя ще ухажва? Простете невежеството ми гледам птица от има няма 5месеца, но не е ли редно това да го прави мъжкия екземпляр.

Неактивен bino

• Клуб Алекс
  • Публикации: 1,269
  • Рейтинг: 140
    • жако,ари,какаду,еклектус, пирура,амазона,корела
    • galabinmladenov.com
« Отговор #3 -: юни 30, 2012, 10:24:25 am »
Нее задължително мъжките да са активната страна,даже и при хората има много напористи девойки  :P
д-р Гълъбин Младенов-ветеринарен лекар

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,450
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
« Отговор #4 -: юни 30, 2012, 02:54:55 pm »
И мъжките и женските папагали мастурбират по един и същи начин. Не бива да му позволяваш да прави това върху теб, защото първо не е много приятно, второ може да сконфузи гости, особенно ако са с малко дете и почнат въпроси и трето, най-важното в такъв момент се случва да станат агресивни и можеш да отнесеш някоя човка заради това, че не се включваш активно в начинанието.
Просто корелката ти е порастнала и я гонят хормоните. Когато започне да го прави върху ръката ти просто я сваляй от там или и отвличай вниманието от заниманието с някоя игра или играчка. След време ще разбере, че върху теб не се мастурбира.

Неактивен pati

• *
    • Корела Роро
« Отговор #5 -: юли 03, 2012, 11:32:10 pm »
Благодаря  на всички за изчерпателните отговори. Съветите ви са изключително важни и полезни за мен. Още повече, че оправдаха моите предположения, но нали съм  още новак в тези начинания питам.

Неактивен Tanko Tanev

• Същински папагал:)
  • Публикации: 583
  • Рейтинг: -24
  • ФАЛШИВА САМОЛИЧНОСТ ВЪВ ФОРУМА!
« Отговор #6 -: август 02, 2012, 04:54:31 pm »
Тя те ухажва.Явно толкова те обича,че даже иска да си и партньор в любовния живот.Споделям мнението на gpogojeva,че не трябва да и позволяваш да те ухажва по този начин.Ако искаш и имаш възможност може да и купиш един мъж.

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
    • жако Поли и Папи
« Отговор #7 -: август 02, 2012, 06:25:39 pm »
 Tanko Tanev, разбирам желанието ти да обходиш всички теми и да се изкажеш навсякъде, но моля те, не се чувствай длъжен да го правиш и със стари теми които на практика са изчерпани преди месец!

Неактивен Tanko Tanev

« Отговор #8 -: август 02, 2012, 06:36:50 pm »
Извинявам се.Просто имам в момента свободно време и гледам да прегледам теми във форума,които не съм чел.Гледам и да си запълвам времето ,защото ако  жена ми  ме види веднага ще ме юрне за някоя работа.Много съжалявам,нядявам се да не съм засегнал някого.

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
    • жако Поли и Папи
« Отговор #9 -: август 02, 2012, 07:43:48 pm »
Цитат
Много съжалявам,нядявам се да не съм засегнал някого.
Никого не си засегнал. Просто това е форум, не чат и е напълно излишно приключени вече теми да се "събуждат", ако няма какво ново да се каже, а само се повтарят казани вече неща.
Много по-полезно за всички и смислено би било да се дискутират актуални или важни теми, особенно, ако има още какво да се каже по тях, нещо, което е изпуснато или неглижирано.
Иначе просто пълним форума със спам и го разводняваме, което не е полезно за никой.

Неактивен todordim/Kremi

• Global Moderator
  • Публикации: 3,909
  • Рейтинг: 216
    • Малък александър
« Отговор #10 -: август 02, 2012, 07:53:13 pm »
Гледам и да си запълвам времето ,защото ако  жена ми  ме види веднага ще ме юрне за някоя работа.
Като гледам в колко теми си писал, направо се чудя какво толкова те карат да правиш? ;) ;D :P
Нали беше на морето? : ::)

Неактивен Tanko Tanev

« Отговор #11 -: август 02, 2012, 07:59:53 pm »
Да ама се върнах и жена ми почна:"Таньо отиди до лидъла,Таньо купили това,защо не си купил оново,Таньо децата ще идват дай да изчистим,Таньо яй по малко ,Таньо нама да спиш на обяд ела ми помогни,Таньо извади кучето" и други такива.Абе какво да се прави.Само на работа,при папагалите и във форума имам спокойствие.

Неактивен kostova stefka

• *
  • Публикации: 1
  • Рейтинг: 0
    • korela
« Отговор #12 -: септември 16, 2012, 06:33:07 pm »
Zdraveite. za parvi pat shte gledam papagal . koito mi podariha predi mesec Korela e i se kazva Chochko Dnes ne e hapnal nishto i samo svirka Triabva li da se pritesniavam Toi e na 2 meseca Blagodaria

В ТОЗИ ФОРУМ СЕ ПИШЕ САМО НА КИРИЛИЦА, ПОСТОВЕ НА ЛАТИНИЦА СЕ ИЗТРИВАТ!!!
Модератор
« Последна редакция: септември 16, 2012, 06:40:34 pm от gpogojeva »

Неактивен Henry.kz

• *
  • Публикации: 6
    • Корела Хенри XII
« Отговор #13 -: септември 18, 2012, 09:27:10 pm »
Здравейте,
Искам да ви питам защо папагала ми взима храна от ръката ми а ако си сложа ръката без да има храна в нея ме хапе?
А за твоя проблем мисля че папагала може да е преял или да се е стреснал, но не знам много защото аз имам папагала ми
от по-малко от месец и ми е за пръв път. : :)
« Последна редакция: септември 18, 2012, 09:30:15 pm от Henry.kz »

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
    • жако Поли и Папи
« Отговор #14 -: септември 19, 2012, 10:16:33 am »
Цитат
Искам да ви питам защо папагала ми взима храна от ръката ми а ако си сложа ръката без да има храна в нея ме хапе?
Защото се ядосва, че няма храна в ръката ти. На практика папагала ти прави това, което би трябвало да правиш ти - обучава те, че ако не даваш храна ще има наказание.
А всъщност трябва ти него да учиш, че ако дойде на ръка ще има награда  ;)

Неактивен Henry.kz

• *
  • Публикации: 6
    • Корела Хенри XII
« Отговор #15 -: септември 19, 2012, 02:21:33 pm »
благодаря  :)
успях да го накарам да се качи на пръста ми но не успях да о извадя
това защото още не е свикнал ли е  :-\ 
« Последна редакция: септември 19, 2012, 02:30:22 pm от Henry.kz »

Неактивен Пафката

• Младши папагал:)
  • **
  • Публикации: 97
  • Рейтинг: 2
    • пирура молина (Нами)
« Отговор #16 -: февруари 08, 2023, 12:14:18 pm »
Моята женска корела се държи странно понякога, но рядко. От половин година я имам и не съм забелязвал да прави така досега: https://photos.app.goo.gl/4o6o8BuGFem4WHRv5

Изглежда, че трепери с крилете, та даже пулсира, в поза динозавър, издава жални звуци и перцата на главата са прибрани, а те по принцип стърчат нагоре. В рамките на 1 седмица вече за 3-ти път го прави.

Някакви идеи дали това е нормално или да я карам на ветеринар (ако може да ми кажете добри ветеринари с птици в София, ще се радвам)?

Неактивен irina

• Клуб Алекс
  • Публикации: 195
  • Рейтинг: 32
    • Жако
« Отговор #17 -: февруари 08, 2023, 02:09:17 pm »
  Здравей, не мисля, че има проблем с птичето. Ветеринар при нужда: д-р Гълъбин Младенов.