Всичко за папагалите > Играчки

Кацалка + стенд

(1/1)

Sharky:
Не помня дали сме коментирали как да си направите кацалка, но ако се повтарям админите да трият.
За кацалката са ви нужни един комбиниран винт 6 мм дебелина , дължината не се сещам колко беше ,но вземам най-късите, 2 шайби отново с отвор 6 мм. най-големите които се предлагат като диаметър , една перчата гайка за монтаж на клетката и една глуха гайка 6 мм. за завиване на винта в дървото ........... забравих че преди всичко това трябва да сте осакатили дървото на комшията :) ..... в случая ползвам върба. Можете да импровизирате с кацалката по желание , в случай направих два странични отвора 10 мм,  и там сложих 2 въженца с дървени парчета.
Стенда е правен от дърводелец, като идеята за закрепването мисля че тук някой е беше коментирал за долната част от стол.....и реших да я осъществя. В момента е в голото си състояние , ще претърпи малко надстройка с екстри , играчки въжета и т.н
Ще видим как ще се приеме и следващата стъпка ще е с естествени клони с подходящи размери. По-късно ще има и снимка с финалния резултат.
Надявам се да съм бил поне малко полезен и ако някой има други допълващи идеи!
Ето и малко снимки:

gpogojeva:
Кацалката ти е много добра! У нас за съжаление това не е практично, с такава скорост се унищожават кацалките, че ще си играем само на завиване на винтове. Аз кацалките ги режа в двата края и просто промушвам през решетките, и беаз това, когато се захванат сериозно за работа на ден изяждат по 2 кацалки.
Стенда е красив, но за птиците е много по-добре да имат кора за сваляне и различни дебелини на клоните за игра. Така или иначе ги разрушават бързо.

Sharky:
Благодаря! 
При мен дъвкането на дървените кацалки го няма никакво , правя се на маймуна у се чудя какво да измислям , като форма и джунджурии по тях ... нулев интерес. Чопли малко докато са пресни и това е ...... аз бях подготвен да изяжда света ....даже се чудя какво да и правя че да си пили човката. По закона на мърфи унищожи кацалката за една шапка пари, която е за пилене на ноктите ....... да е жива и здрава :)
За стенда както казах и ме не ме кефи да такъв стрилен с търговски вид , но за момента нямам време за натурален такъв , затова поръчах този , сега слагам кукички, ще навивам пръчките с канап че иначе тези са хлъзгави и ще пускам въже по крайните точки на пръчките, ще видя и стълбичка и т.н просто ще видя колко място ще има.
Като ми попаднат подходящите клони за сглобка ще правим нов, все пак искам и да има вид , иначе още сега ще отида до най-близкото село и ще съборя някоя върба :)
За стенда гледах един в нета ...сека да го потърся ..доста ми допадна ....... като за градска версия :) .... тази седмица започвам ъпгрейда да стигна някакъв вид подобен на този...... за момента ме спира това че ми свършва канапа и немога да намеря никъде канап около 2 мм. и съм се изнервил.

gpogojeva:
Аз се отказах от градските версии. Просто бучвам един два големи клона в саксия или в преносна клетка и готово. И без това вида не остава дълго същия, което е и целта де.
Сега умувам как да го направя котаракоустойчиво и пригодно, защото му е мерак да се катери, а понатежа и го бута.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия