Всичко за папагалите > Играчки

Циментова кацалка

(1/2) > >>

mr:
Някой може ли да препоръча изпробвани мирка циментова кацалка за Жако? Подчертавам че става дума за циментова , а не за така наречените "минерални" , които птиците гризат и разрушават.

руси:
Аз си бях взел една на Trixie мисля, че беше, но няма много смисъл ако го виждаш, че си гризе ноктите. Бързо я махнах обаче, защото четох много противопоказани мнения. Сега го научих да ги режем, когато има нужда.
Доколкото си спомням пилето ти беше малко ,нали, така че няма да е трудно да го научиш да ти дава да му режеш ноктите  :)

mr:
Пиле все още няма! В момента правя клетката му. Аз съм противник на подрязването на нокти ю при положение че това може да става по естествен начин. Освен това как ще се справяме с клюна - и него ли ще го пилиме?! Козати си иска пръч , а папагалите - циментова кацалка. Това е моето мнение и по тази причина търся нещо което наистина върши работа.

руси:
Клюнът се скъсява сам, като му даваш да си бели сам ядките, плодовете и ако му даваш нови и нови играчки, и клечки за гризане няма да има проблем.
На та'я циментова кацалка най-много да си разрани крачетата, пък може кацалката му да е клон с кората, даже препоръчително е. Хем ще чопли, хем ще си скасява ноктите. Има много изписано по темата има и търсачка.

Ronii:
Папагалите, сами пилят клюна си. В клетката трябва да има сепийна кост или минерално блокче, за да може, папагалът да си пили клюнът на него. Също е добре да се дават клонки от дърво. По възможност измити с вряла вода и с кората. По този начин пилето също "подрязва" клюна си, а също така стъпвайки на клона ще има възможност да си пили и ноктите. Ноктите на птиците се подрязват, когато вече са толкова пораснали че им пречат да ходят. А добре щом папагалите имат тоооолкова " голяма" нужда от тези кацалки, къде са те в природата? В природата птиците си подкъсяват ноктите и клюновете благодарение на дърветата, на които кацат. Щом толкова те притеснява този клюн просто му купуваш сепийна кост.
--- Цитат на: Марио Сергиев в март 04, 2016, 02:20:21 pm ---Козати си иска пръч , а папагалите - циментова кацалка. Това е моето мнение и по тази причина търся нещо което наистина върши работа.

--- Край на цитат ---
А защо реши че циментовата кацалка върши работа и папагалът ще пили ноктите си по естествен начин?
Просто е! Предлагаш на папагала достатъчно дърво и играчки за рушене така също няма да ти руши и мебелите!
http://zoomagazin.eu/bg/mobile/kategorii/katsalki-468/trixie-set-of-organic-sand-sticks-katsalka-pjasytshna-19-sm-5150-al-13818 -това е пясъчна кацалка, която се слага върху самата пръчка. Доби обичаше да ги разрушава и къса като малък.
http://zoomagazin.eu/bg/mobile/kategorii/katsalki-468/nobby-mineral-stones-sitzstange-mineralna-katsalka-za-ptitsi-12-5-sm-25023-val-29612 - а тази съм я ползвала за Коко. Той само си я руши с клюн.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия