Всичко за папагалите > Общо за папагалите

определяне на пола на папагали чрез ДНК тест

(1/12) > >>

maya:
преместен текст : публикуван от Len4ita на 01.10.2008

ДНК теста си го направих в DDC Veterinary http://www.vetdnacenter.com/index.html в САЩ. Единственото, което е че трябва да имаш карта, която да става за международни разплащания (дебитна или кредитна) и да се престрашиш да отскубнеш няколко перца (което беше за мен проблема  :-[ ) Отиваш на http://www.vetdnacenter.com/avian-sexing.html и отдясно има "Order online" линкче,  попълваш си данните и до една седмица (от там до тук за толкова пристигна. Направи ми впечатление, че после аз като пращах материал за изследване хем че пратих ускорено и препоръчано писмото е пристигнало за две седмици  :( ) те ти изпращат кита със необходимите за теста материали (това е абсолютно безплатно, плащаш после при правенето на самия тест). Кита включва един самоадресиран плик, който да ползваш после (аз този плик го напъхах в нашенски обикновен, че на другия пишеше с огромни букви DDC VETERINARY и не исках на митницата нещо да го спрат, все пак пращам перца, а не кръвна проба 8), едно пликче за перцата, карта за днк тест чрез кръв (това е другия начин, от нокътя се срязва малко по-нагоре от небходимото и оставяш няколко капки кръв на картата) - въпреки че аз още в началото бях посочила, че ще правя  ДНК чрез перца, те са ми пратили и двете, за да имам избор; форма за попълване на данните ти, и необходимите инструкции за взимане на перца /кръв (има ги и на сайта им в pdf формат). После аз събирах кураж няколко дена  ;D и накрая се престраших, хванах го моето пиле, завих го с хавлийка, дезинфекцирах една пинсетка и за няколко минутки приключих със събирането на материал (необходими са 4-5 перца от гърдичките). Флипи пък изобщо не се дърпаше много, през цялото време дъвчеше хавлията (което прави винаги, когато го завия - ако се налага да му подпиля ноктенцата примерно) и не се дърпаше. Поставяш перцата в пликчето за перцата, надписваш го  с името на пиленцето (или номера на пръстена, ако е опръстено), твоето име, и вида на папагала (да де, желателно е това да го направиш преди да поставиш перцата, че аз направих обратното и после доста си поиграх докато ги разместя в плика,че не трябваше и да ги пипам вече  ;D ) и после заедно с формата пъхаш всичко в големия плик (или техния плик в друг плик като мен) и пращаш. Като стигне там те правят теста и пращат резултата по пощата да пътува, а през това време ти пращат мейл с резултата в pdf формат. Ами май това описва всичко. Ако имаш някакви въпроси или нещо ти е неясно - питай  ;)

len4ita:
Лаборатория в Англия: http://www.avianbiotech.co.uk/ и американския аналог: http://www.avianbiotech.com/ . Ако някой друг е правил ДНК тест или просто знае за лаборатория, в която може да бъде направен такъв може да сподели в тази темичка.

djorko:
Някакви цени?Разглеждах американския сайт,но не ми стана ясно с точност.
Ако някой си е правил тест на птицата и сподели колко струва, ще е добре

Megi:
http://www.vetdnacenter.com/avian-sexing.html

Кръвна проба - 19 долара
Пера - 23 долара  /без транспорта/

djorko:
Видях това,но не разбрах-пише Feather Samples: (1-4 samples): $23 per Sample.И се обърках-23 долара крайна цена ли е(без пътните разбира се)?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия