Автор Тема: Пресни фурми  (Прочетена 3723 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pile

• Папагал супергерой:)
  • Публикации: 2,610
  • Рейтинг: 133
    • Пиле (жако)
Пресни фурми
« -: август 31, 2009, 08:57:11 pm »
Днеска видях в един магазин пресни фурми и взех че купих.Сега обаче не смея да му дам на Пилето,защото идея си нямам дали са добри за него.То и аз не съм ги опитала,но след малко ще  го направя.Някой знае ли дали са опасни за Жакото пресните фурми?
Много хора говорят със своите животни,но малко хора слушат какво животните им казват.

Неактивен Милко

• Administrator
  • Публикации: 4,317
  • Рейтинг: 421
    • Джаки (жако) и Лари (корела)
    • Папагали в България
Re:Пресни фурми
« Отговор #1 -: август 31, 2009, 09:17:58 pm »
Фурмите са в списъците с безопасни храни за папагалите. Аз пресни никога не съм купувал, а сушени не съм предлагал защото ми се струва, че имат много захар, но това би трябвало да е растителна захар, т.е. ОК. Така или иначе, фурмите и финиковата палма са в списъка с ОК растения за папагалите :) Добър апетит ;D ;)
"Do not go where the path may lead;
go instead where there is no path and leave a trail.” Emerson

Неактивен Pile

• Пиле (жако)
« Отговор #2 -: август 31, 2009, 10:04:17 pm »
Фурмите са в списъците с безопасни храни за папагалите. Аз пресни никога не съм купувал, а сушени не съм предлагал защото ми се струва, че имат много захар, но това би трябвало да е растителна захар, т.е. ОК. Така или иначе, фурмите и финиковата палма са в списъка с ОК растения за папагалите :) Добър апетит ;D ;)
Благодаря ,Милко,веднага отивам да пробвам.Предполагам,че Пилето ще се паникьоса в началото,но се надявам да се престраши накрая.Аз опитах-и пресните са сладки. :)
Много хора говорят със своите животни,но малко хора слушат какво животните им казват.

Неактивен Pile

• Пиле (жако)
« Отговор #3 -: септември 04, 2009, 10:31:42 pm »
Благодаря ,Милко,веднага отивам да пробвам.Предполагам,че Пилето ще се паникьоса в началото,но се надявам да се престраши накрая.Аз опитах-и пресните са сладки. :)

Само да се похваля-престраши се ;D Само,че като гледам от една фурма отива 1 % за хранене.От семката.Другото всичко просто се разрушава за кеф. ;D

Неактивен Мими

• Същински папагал:)
  • Публикации: 681
  • Рейтинг: 52
    • Аратинга Яндая-Арчи, Монашеско папагалче-Марти
« Отговор #4 -: септември 04, 2009, 10:34:18 pm »
Ами там им е чара....малки разрушители ;D
Прави добро и го захвърляи-то все някога и някъде е поникне!

Арчи:
http://www.facebook.com/album.php?aid=28309&id=100000211448278&l=7081bb2e44
бебе Марти:
http://www.facebook.com/album.php?aid=64104&id=100000211448278&l=3d6e2ce641..
ЧОЧИ
http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.16912513

Неактивен Pile

• Пиле (жако)
СМОКИНИ
« Отговор #5 -: януари 14, 2010, 06:52:48 pm »
Мъжът ми се върна снощи с няколко смокини за Пилето.Да опитало.Ама не посмях да му дам,че не знам дали не са отровни.ЗАбравих да питам снощи и одеве като отворих хладилника и ги видях ,се подсетих.Дали са ок смокините?
 ::)

И от два дни му попарвам вечерната порция семки и пелети с горещ чай.Чакам да изстине и сервирам.Има ли проблем ,че се попарват семената? ???

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,447
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
« Отговор #6 -: януари 14, 2010, 06:58:37 pm »
В наща храна има сушени смокини, а вълнистите си умираха за пресни, само я обели защото кой знае с какво е третирана.

Неактивен Pile

• Пиле (жако)
« Отговор #7 -: януари 14, 2010, 07:00:55 pm »
Мерси,Галя!Той сега чопли топлата храна.По-късно ще му обеля една смокиня. :)

Неактивен len4ita

• Публикации: 1,648
  • Рейтинг: 160
  • Флипи (12;м) и Блу (10;ж) - монашески папагали
« Отговор #8 -: януари 14, 2010, 09:46:07 pm »
И ние сме яли смокини, ок е  :) Е, става едно мазано, ама какво да се прави, папагалска му работа  ;D А за едни сушени фурми, които със сигурност са натюр и нямат захар добавена се чудех и щях да питам, и сте ме изпреварили тъкмо навреме. Утре ще пробваме фурми значи. Бон апети на всички!  :)

Неактивен Pile

• Пиле (жако)
« Отговор #9 -: януари 15, 2010, 04:55:48 pm »
Мисията пропадна.Не само,че изобщо не опитахме смокинята,ами изобщо не се приближихме до купичката,с която иначе толкова си играем.