Всичко за папагалите > Летене

Проблем с летенето на корела.

(1/1)

ziko2:
Здравейте.От известно време мъжката ми корела има проблем с летенето.Просто престана да може да лети.Мъчи се горкото но отлепя до две три педи от мястото си и каца отново.До преди тоя период летеше с женската като изтребител но изведнъж всичко приключи за мое най-голямо учудване.Инъче на вид пилето е здраво.Яде си много добре с апетит разнообразна храна.Живо е.Пее си дори много.Играе си с женското и играчките в клетката.Да кажем че е затлъстяло не е.Няма липсващи пера.Не е стояло дълго време затворено и да се е получило някакво закърняване на мускули за които съм чел.Редовно си стържи кост от сепия и яде варените яйца с черупките.Явно не страда от липса на калций.Просто съм пълен шах.А и то горкото го виждам че се наказва и му е кофти женската да си лети където поиска а то да стои на място и само да се разхожда и да чака аз да го прибирам в клетката.Жалкото е че в Шумен нямаме ветеринар който да е на ТИ с папагали и няма къде да го заведа да го видят.Единственият визуален проблем който аз забелязва е че от както съм си го взел има едно леко потрепване на крилцата.От начало си мислех че е от страх докато свикне с мен но при женската това потрепване го нямаше а при него си продължава.Моля ви дайте съвет и идея какъв може да е проблема.Предварително благодаря.

djorko:
Звучи като сериозен проблем.Пиши на Бино( д-р Младенов) от форума. Дано ти помогне с някакъв съвет дистанционно. И дано не е нещо наистина лошо.Ще стискам палци.

ziko2:
Благодаря за съвета.Непременно ще се свържа.Дано да е наистина временно това с проблема с летенето.

bino:
Това че слагате яйца с черупката и кост от сепия,не значи ,че калция е добре.Давайте калгофос и вигозин във водата,както и всички витамини.

ziko2:
Благодаря сърдечно.Дано има ефект.А това потреперване на крилцата на какво може да се дължи?

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия