Автор Тема: Дресиране на папагалчето, да идва при команда?  (Прочетена 1543 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Гери и Иван

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 3
  • Рейтинг: -1
    • Вълнисти,корела
Искам да питам

Неактивен Гери и Иван

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 3
  • Рейтинг: -1
    • Вълнисти,корела
Re: Дресиране на папагалчето, да идва при команда?
« Отговор #1 -: октомври 05, 2018, 10:32:20 pm »
Как да дресираш папагалчето ми да идва при мен при команда, по скоро да лети до мен и да кацне? Благодаря предварително за отговора

Неактивен chichkata75

• Младши папагал:)
  • **
  • Публикации: 74
  • Рейтинг: 4
    • Розела, Жако
« Отговор #2 -: октомври 06, 2018, 11:39:46 am »
Здравейте. С любимо за него лакомството, в случай, че е социализирано. В противен случай започнете от даването на нещо вкусно от ръка.

Неактивен Свилена

• **
  • Публикации: 185
  • Рейтинг: 20
    • Вълнисти , барабанди , пирури и др
« Отговор #3 -: октомври 06, 2018, 12:37:42 pm »
Или още казано го примами с любимата му храна, за да дойде при теб. Първо започни с няколко сантиметра после с 15-20 и тн. Преди това обаче пилето което ще убочаваш трябва да е социализирано.Имам предвид да каца спокойно около и върхо вас(това пък се постига с времето. Ако стоите по няколко часа на ден  с него и то е пуснато ще свикне за няколко седмици /месеци).

Неактивен chichkata75

• **
  • Публикации: 74
  • Рейтинг: 4
    • Розела, Жако
« Отговор #4 -: октомври 06, 2018, 02:32:37 pm »
Розелата ми от 11 месеца е в нас, дойде по същия начин, както на приятелката ви и още сме на етап даване на лакамство от ръка. За кацане и докосване и дума не може да става. Иначе се къпе сам в мивката, вижда покрай жакото, че не ядем традиционно папагали, но така и не се престрашава още.

Неактивен Свилена

• **
  • Публикации: 185
  • Рейтинг: 20
    • Вълнисти , барабанди , пирури и др
« Отговор #5 -: октомври 06, 2018, 03:58:04 pm »
То е същото и при приятелката ми. Само дава да го храни иначе пищи все едно ще става на пиле на грил! Но така е когато птица почувства свободата, а после и я отнемат. Дори да е била на свобода два дни се държи все едно е расла в джунглата. Е, пилешка работа все пак. Розелите са по-така. Искат да са сами понякога, знам го от опит. Важното е да не се отказваш и дори след десет години труд да си кажеш:
-Аз успях, най-накрая. Вече имам едно общително папагалче и успях да го постигна сам без да се отказвам!
Това иска да каже всеки собственик на диваче като твоето. Надявам се в новия си дом да му дойде малко мерака за социалност.