Автор Тема: Проблем с агресия на Голям Александър  (Прочетена 1725 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен m1tkoo1

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 47
  • Рейтинг: 0
    • Голям Александър-Роро и 2 корели
Проблем с агресия на Голям Александър
« -: януари 17, 2019, 10:32:57 pm »
Имам мъжки папагал Голям Александър на година и седем месеца.Пускам го извън клетката каца на ръка не се плаши дори вече цели изречения изговаря.Единственото обаче когато се ядоса или нещо не стане по неговото да хапе по ушите хората.Има една блестяща топка която му я давам да си играе с нея и ми прави впечатление,че след това става агресивен.Незнам от какво е породена тая внезапна агресия.Моля за съвет как да подходя и дали може да се отучи от този лош навик?

Неактивен fallon_fallon(Lily)

• Клуб Алекс
  • Публикации: 2,543
  • Рейтинг: 232
    • Хино (корела) Торин (пирура рупикола)
Re: Проблем с агресия на Голям Александър
« Отговор #1 -: януари 17, 2019, 11:54:53 pm »
Махнете топката, това го прави агресивен. Махнете и всичко, което се търкаля и дрънчи или може да се огледа в него. Моята мъжка корела също става агресивен от топчета, особено онези, които дрънчат, докато се търкалят. Днес затъркаля фъстък изключително ентусиазиран, пирурата отиде да разследва и последва въргал. Когато му взех фъстъка, литна след мен да се бие. С висящите понякога също не се разбира. Играчките най-добре да са дребни, за може да ги хваща с крак и да ги дъвче - парчета дърво, части от стари играчки, някакви ядки, увити в хартия и т.н., естествени материали, които да унищожава.

----
Юфи (DF Dominant Pied Skyblue) - 13.11.2014 R.I.P.