Всичко за папагалите > Поведение, Възпитание и Обучение

Как да социализираме лесно папагал? - видео.

(1/2) > >>

Свилена:
Преди малко попаднах на този клип във Facebook група за любители и не знам как да коментирам описания метод накрая на видеото. Наистина ли по този начин папагалите свикват или по-скоро точно обратното. Някой от вас използвал ли е подобна тактика? За мен това е жестоко, но дали действа и на какъв принцип, любов или... страх?
https://youtu.be/5iysTeeJmyU

Милко:
Аз написах следния коментар под този клип:

“Това, което описвате след 4:45 е пречупване на волята на животното и няма нищо общо със социализация. Научава папагала, че трябва да се страхува и подчинява, а не да контактува с радост със стопаните. Дори да дава резултат на първо време, това е и сериозен риск за развиване на поведения като хапане, кряскане, самооскубване и т.н. впоследствие.”

Може да се каже още много за рисковете от това, номисля, че тук е писано доста по този въпрос :pullhairs: :grrrr:

gpogojeva:
И аз им писах, но не мисля, че ще има ефект, някакви дечковци явно, дето са си повярвали, развиват луда дейност из фейса и тубата на ниво махленски гълъбар.

ara ararauna:
Дано да няма много последователи на техните сьвети защото резултата след допьлнителния стрес ще е :pullhairs:.
Това е разрес сьс всякакви норми за пренасяне и социализация.

ivrabetsa:
Големи глупости :banghead:!На мен ми хареса повече следващото по ред видео-как се прави баница в тиган :happysilly:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия