Автор Тема: Жако - гризкане на ръчичка  (Прочетена 1758 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Valkamalka123

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 2
  • Рейтинг: 0
    • Голям Александър
Жако - гризкане на ръчичка
« -: юли 23, 2019, 12:04:59 am »
Здравейте,  от месец имаме 4 месечно Жако (Коко) . Дойде вкъщи мн уплашен защото пътува от София до Варна и видимо беше мн изморен.  Първия ден още го пуснахме ииии естествено после прибирането беше невъзможно. Таткото го хвана и го прибра , но от тогава голям страх бере от него( все пак дава понякога да го гали , което си е напредък) Аз обаче станах любимка, само да се появя и се почват едни арии , търси ме да го галя и т.н. От 3 4 дни вече и го пускам навън , стъпва ми на ръката и го вадя и прибирам без проблем. Единствено просблема е , че когато е на рълата ми постоянно търси пръстчета за гризкане , рови между пръстите ми и си гризка и там. Понякога е леко болезнено... та въпроса ми е. Трябва ли да му давам някаква храна когато почне да е леко агресивен или да си продължавам да му бутам леко чирчицата и да му казвам да не хапе?

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,448
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
Re: Жако - гризкане на ръчичка
« Отговор #1 -: юли 23, 2019, 12:07:37 pm »
Разсейвайте го, да не се задълбава в заниманието, казвайте строго не и го оставяйте някъде, или просто тръснете ръка, за да загуби равновесие и да пусне. В никакъв случай не го награждавайте с храна или с викове за действията му, ще му стане навик.

Неактивен Valkamalka123

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 2
  • Рейтинг: 0
    • Голям Александър
« Отговор #2 -: юли 23, 2019, 10:14:28 pm »
Правя го , но не иска да го оставям . Почва да се катери нагоре по ръката ми и ако го оставя на кацалката навън , литва около мен и иска все да е на ръката ми.

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,448
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
« Отговор #3 -: юли 24, 2019, 10:41:15 am »
Какво значи не иска, кой командва той или вие? Ще се научи да иска. Моите са две, като ме налазят и става не особено приятно, просто ги изтръсквам, когато ми пречат и си отиват върху клетките.