Автор Тема: Починало папагалче - искаме да купим веднага ново - дали е удачно?  (Прочетена 1936 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mario.d.k

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 21
  • Рейтинг: 0
    • 2 вълнисти
Здравейте :)
От около 7 години отглеждаме 4 вълнисти папагалчета, 2 женски и 2 мъжки. През деня летят свободно из стаята, вечер се прибират в клетката да спят.
За съжаление тази нощ се разделихме с едното женско.
То винаги е било най-болнавото, с разни израстъци по клюнчето и по краката, които как ли не сме се опитвали да лекуваме, но те пак си се появяваха. През последния месец - месец и половина двата мъжки проявяваха голям интерес към нея, постоянно се въртяха около нея, закачаха я, бореха се за вниманието й, чак и до бой между тях се стигна, което беше странно, защото за 7 години не съм наблюдавала такова поведение, даже и едно яйце не снесоха.
Не можахме да разберем каква е причината за разболяването й, дали те нещо не я стресираха, или вече от старост, но полека взеха да отслабват силите й, трудно летеше, последната седмица перата й настръхнаха, и докато се наканим да вземем мерки ...
... и сега синът ми е сърдит на целия свят, тя му беше любимката, от всички тя най-общуваше с нас, другите са по-плашливи.
Обмисляме да попълним веднага липсата, за да преодолее и той по-лесно загубата.

Търся съвети относно това!

Дали да вземем още едно, или още 2 папагалчета?
Дали да са още 2 женски или мъжко и женско?
Разликата им във възрастта ще е голяма, новото (новите) ще са малки а другите са повече от 7 годишни.
Дали ще се разбират, дали няма да се бият, разбира се в началото ще ги държим отделно докато се опознаят.

Ако можете да споделите мнения и опит ...

Неактивен koi4a

• Младши папагал:)
  • **
  • Публикации: 117
  • Рейтинг: 7
    • Вълнист
Здравей, съжалявам за загубата Ви. По принцип женските вълнисти са злобни същества и никой не може да отговори какво ще стане с нова женска в ятото, предполага се че щом ще е млада женска няма тя да тормози другите, остава варианта сегашната Ви женска да тормози новата. С мъжки папагали не съм имал проблем. По принцип ако няма да ги размножавате няма смисъл да купувате още женски. А колко да е бройката зависи от това колко е голяма клетката и от вашето желание. Успех и дайте някоя снимка.

Неактивен mario.d.k

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 21
  • Рейтинг: 0
    • 2 вълнисти
За сега не сме купили ново.
Това е последната й снимка - синята умря, тя и тук спи, завряла е човка под крилото, а другите са отгоре й. Тук ги снимах точно защото вдигаха много шум, караха се нещо - а тя спеше!

Ще поизчакаме още малко, сина ми не иска ново папагалче, иска си старото! ама няма как ...
http://prikachi.com/images.php?images/793/9642793f.jpg

Неактивен fallon_fallon(Lily)

• Клуб Алекс
  • Публикации: 2,543
  • Рейтинг: 232
    • Хино (корела) Торин (пирура рупикола)
Ще има голяма борба между младата и старата женска за надмощие, която може да стигне до смърт на едното папагалче. Вземете мъжко, те са много по-кротки и неналагащи се.

----
Юфи (DF Dominant Pied Skyblue) - 13.11.2014 R.I.P.

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,448
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
Ако пилето е било около 7 годишно не е от старост починало, а от болест. Аз бих изчакала поне месец да мине, за да се види как са останалите пилета, след това бих взела едно женско и бих го държала в друго помещение в карантина поне още месец, преди да го запозная с ятото.
Запознаването трябва да стане постепенно, първо в отделна клетка, но в същата стая, след това пускане заедно и чак когато се види, че всичко е наред да се присъедини към другите птици в обща клетка.