Автор Тема: Спи в хранилката?  (Прочетена 1774 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мариян

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 6
  • Рейтинг: 0
    • Вълнисти,Корели
Спи в хранилката?
« -: септември 13, 2019, 02:27:34 pm »
Здравейте!!!

Преди 6 дни си купих Корела която ми казаха,че е на около 10 месеца не се знае пола.Клетката и е просторна правоъгълна д45 ш35 в75. Направих и кацалки от естествено дърво с различна дебелина, една която е на най-високото за да ходи там да спи.Но щом стане тъмно каквото и да направя тя слиза и си ляга на хранилката. Даже мога да преместя хранилата докато е тя е на нея.Леко недоволства и го защитава/грака все едно е гнездо/легло за спане. Хранилката е по-голяма с правоъгълна форма от едната страна се държи с краката на другата си подпира опашката и си заспива сладко, сладко.

През седмицата не сме вкъщи половината ден.Исках да е по голяма хранилата да има достатъчно храна за целия ден.

Въпроса ми е дали това е нормално или по-скоро да махна тази хранилка и да сложа друга?

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,448
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
Re: Спи в хранилката?
« Отговор #1 -: септември 17, 2019, 12:35:56 pm »
Нормално е, явно пилето до скоро е било в гнездото.
След време ще започне да си спи на кацалката, а ако по някакъв начин ви притеснява това, че спи в хранилката, сменете я с такава в която не може да спи.

Неактивен Мариян

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 6
  • Рейтинг: 0
    • Вълнисти,Корели
Re: Спи в хранилката?
« Отговор #2 -: септември 17, 2019, 07:35:10 pm »
Благодаря за отговора.

Единственото, което ме притесняваше са изпражнения в храната, които седят по цял ден. Току що сменихме голямата с две по-малки външни. Показах и с ръка къде се мушва главата то веднага се научи и започна да си хапва.