Всичко за папагалите > Поведение, Възпитание и Обучение

Мъжки Вълнист повръща храната и после пак си я хапва

(1/1)

Genadi80:
Здравейте.
Моля за съвет.Имаме мъжки вълнист папагал(Чочко) който е на около 3 години и половина,и от известно време го наблюдаваме че си повръща храната и после пак си я яде,все едно храни друго пиле,и го прави на едно и също място (на кухненския плот) постоянно от около 2 седмици.
Иначе е жизнерадостен,лети си свободно из целия апартамент(вечер се затваря в клетката и го покриваме с кърпа за да му е тъмно),храни се нормално,само това повръщане ни притеснява.

irina:
  Здравей! Това, което описваш не прилича на повръщане. Папагалчето имитира хранене на друго пиле.Още повече щом после си го изяжда.
    Когато се касае за повръщане от болестен процес, пилето тръска глава,при което хвърчи храна във всички посоки. Главата обикновено се омазва и перцата около човката се слепват
  Малко късно отговарям,но дано да съм полезна.Много здраве и щастливи моменти с любимеца!

Genadi80:
Здравейте на всички.Имам едно питане,нашето малко зверче вече е на 5 години и половина.От известно време забелязваме че започна да ака по големи от нормалното курешки,особено сутрин когато го отворим ои пуснем да си лети свободно.Храни си се нормално,жизнерадостен е,но ни притеснява това акане което според нас не е нормално.
Моля помагайте.

irina:
  Здравей! Много се радвам, че всичко при вас е наред!
  По повод сутрешното голямо "ако": много папагали не акат през нощта, а стискат до сутринта. Моят включително. Затова сутрешните изпражнения са нещо страшно-тройно, да не казвам четворно по-големи. Ако не виждаш проблем с начина, по който си върши работата, т.е. да се напъва, да се мъчи, мисля че всичко е О.К.
   Друго, на което да обърнеш внимание е, дали не се стиска, когато е в клетката и да чака да го пуснеш, за да си направи тоалета.Също често срещан проблем, свързан с  нежеланието да си цапаш къщичката.
  Всичко най-хубаво ви желая! :)

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия