Папагали в България

Всичко за папагалите => Поведение, Възпитание и Обучение => Темата е започната от: Chiko11 в януари 03, 2022, 02:29:04 pm

Титла: Поведение на Монашески папагал
Публикувано от: Chiko11 в януари 03, 2022, 02:29:04 pm
 Здравейте, имам  Монашески папагал на 6 месеца. При мен е от 3 месеца. За празниците отидох на почивка и го оставих при баща ми. Като се върнах, той започна да ме хапе много и да не ме слуша. Все едно не ме познава. Накрая му се ядосах още повече и тръгнах да го прибирам, а той се е хванал за пръстите ми и ме хапе много силно :pullhairs:, със злоба пище и хапе. Какво да правя?  :(
Титла: Re: Поведение на Монашески папагал
Публикувано от: irina в януари 04, 2022, 01:41:24 pm
  Абсолютно нормално поведение!  Много папагали реагират отмъстително, когато стопанинът им ги "изостави" за по дълъг период от време. Бил е объркан и уплашен. Все пак, ти си неговото ято и целия му свят. Парадоксално,вместо да ти се зарадва, започва да те хапе и да се сърди, защо те е нямало толкова време.
  Моето жако се държи по абсолютно същия начин. Не се сърди и не му се карай! Напротив, бъди много ласкав и гальовен, за да разбере, че се радваш да го видиш, като не му се навираш много под носа,да не отнесеш някоя човка. Когато се успокои, че животът продължава да си тече по старото русло, ще си стане предишния папагал.
  За лошо или хубаво, папагалите, като едни интелигентни същества, са силно чувствителни и много болезнено изживяват промяна в обичайната им среда и липсата на близкото за тях същество!
  За много години! Здраве на теб и пилето! :)
Титла: Re: Поведение на Монашески папагал
Публикувано от: Chiko11 в януари 04, 2022, 03:02:17 pm
Благодаря!