Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Здраве / Re: Поведенчески проблеми и скубане при кралско жако
« Последна публикация от Свилена - октомври 05, 2020, 09:13:30 pm »
Не разбирам от жака , но сигурни ли сте, че става въпрос за поведенчески , а не медицински проблем? Доколкото ми е известно скубането само/главно на опашните пера може да бъде свързано с такъв, бих Ви препоръчала , за всеки случай,  да се свържете с доктор Гълъбин Младенов, който се занимава с лечение на папагали.   
2
Здраве / Re: Поведенчески проблеми и скубане при кралско жако
« Последна публикация от irina - октомври 05, 2020, 07:12:26 pm »
  Моето жако реших да го свиквам, да пътува с нас от самото начало. Беше 3 месечно. Бързо си смених намерението, когато започна да се скубе. Вече си седи само (ударение на първа ср.) в къщи, вече 4 години и половина и да чукна на дърво, скубането не се е повтаряло. Изцяло се присъединявам към мнението, че жаката се чувстват най-спокойни в една обстановка, с едно обкръжение и силно се тревожат при всяка промяна на ситуацията.
  Извинявам се, но защо е толкова много време при дядо ви? Според мен рискувате да влошите нещата, освен ако не смятате трайно да го оставите там.
   Относно любовта към членовете на семейството, мъжът ми беше единствения му любим, но пък аз прекарвам много повече време с Коки, много му пея и говоря, така че успях да го накарам да заобича и мен. Към дъщеря ми обаче, е агресивен и не я търпи изобщо, но пък и тя хич не си дава зор да му се хареса.Мен ме клъвва само когато не му изпълня някое желание.
   Успех с питомеца, но големите папагали са си трудни за гледане и искат жертви и то немалко!
3
Здраве / Re: Поведенчески проблеми и скубане при кралско жако
« Последна публикация от kolev - октомври 01, 2020, 04:18:52 pm »
Птицата изглежда добре физически на снимките, с изключение на липсващите пера де. Супер интелигентни и супер консервативни птици са. И най-малката промяна може да ги разстрои за месеци напред. Според мен трябва да я оставите на едно място, не само в едно жилище, но и в едно помещение. Колкото до това кой ще е Любимец на пилето - това си го решава то. Съпругата ми прекарва 5 пъти повече време от мен с нашето пиле и се грижи 10 пъти повече  за него, но любимецът съм аз. Птицата си решава кого ще харесва и на това едва ли може да се повлияе. Успех и се радвайте на хубавата животинка!
4
Здраве / Поведенчески проблеми и скубане при кралско жако
« Последна публикация от r_trepechova - септември 30, 2020, 08:54:01 pm »
Казвам се Росица. От близо две години имаме кралско жако. Ръчно хранено е. Не знаем със сигурност пола, но предполагаме, че е женска. Казва се Шаги. Като малка, беше изключително любвеобилна, даваше да я галя, обръщам и прочие. Ние постоянно пътуваме, затова и винаги беше в движение, като малка. Не знам дали това доведе до състоянието й в момента. Сега тя няма опашка. Издърпала е всички червени пера там. Проскубана е по тялото също. Друго, което ме притеснява, е, че е изключително агресивно настроена предимно към жените. Напоследък ми изглежда много изнервена, посяга да ме кълве, дори даже и годеника ми, към когото принципно е най-обичлива. Преди повръщаше храна, за да го храни. В момента обектът на любов е дядо ми, защото Шаги е от няколко месеца на вилата при баба и дядо. Моля ви за съвет. Искам да не е така към един човек, а да съм аз Любимецът й. Също така, много ме притеснява тази агресия и това скубане.
5
Статии за видове папагали / Re: Папагал Монах (Myiopsitta Monachus)
« Последна публикация от Olia - септември 11, 2020, 05:18:12 pm »
Може ли съвет как да науча монахчето да не е постоянно върху нас? Не признава играчки.
6
  Здравей! Това, което описваш не прилича на повръщане. Папагалчето имитира хранене на друго пиле.Още повече щом после си го изяжда.
    Когато се касае за повръщане от болестен процес, пилето тръска глава,при което хвърчи храна във всички посоки. Главата обикновено се омазва и перцата около човката се слепват
  Малко късно отговарям,но дано да съм полезна.Много здраве и щастливи моменти с любимеца!
7
Здравейте.
Моля за съвет.Имаме мъжки вълнист папагал(Чочко) който е на около 3 години и половина,и от известно време го наблюдаваме че си повръща храната и после пак си я яде,все едно храни друго пиле,и го прави на едно и също място (на кухненския плот) постоянно от около 2 седмици.
Иначе е жизнерадостен,лети си свободно из целия апартамент(вечер се затваря в клетката и го покриваме с кърпа за да му е тъмно),храни се нормално,само това повръщане ни притеснява.
8
Статии за видове папагали / Re: Пирури
« Последна публикация от Милко - септември 05, 2020, 12:40:59 pm »
За социализацията на папагалите има написано, може би, най-много в този форум. Прегледай темите в този раздел.
9
Статии за видове папагали / Re: Пирури
« Последна публикация от atanas - септември 05, 2020, 10:01:23 am »
 може ли да ми помогнете със социализирането
някакви насоки  ???
Зависи от вида пирура, някои съзряват на 6 месеца, други на 1 година. Моят беше на 6 месеца, когато го взех, още бебе, но съвсем див, социализацията стана за около 5 дни. Пирурите са много податливи на социализация, дори като възрастни птици.
10
Общо за папагалите / Re: Нова Клетка
« Последна публикация от Blueone - август 28, 2020, 06:53:08 pm »
То е ясно,че Финка Мелодия е най-добрата под 100 лв,но на мен ми е интересно как ти прие картата.На всички които пробват от България било то с виза или мастър кард не се получава превода и трябва да се прави ръчно в банката.Картата ли ти е вадена навън ?
Страници: [1] 2 3 ... 10