Автор Тема: За форума  (Прочетена 115143 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Милко

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 4,317
  • Рейтинг: 421
  • Пол: Мъж
    • Джаки (жако) и Лари (корела)
    • Папагали в България
За форума
« -: септември 09, 2008, 11:01:49 pm »
Папагали в България е форум към едноименния сайт, посветен на отглеждането на папагали домашни любимци.

Основен фокус в този форум са грижите, които трябва да полагаме в домовете си, както и методите на обучение и възпитание на папагалите. Непрекъснато се учим да уважаваме и да разбираме поведението им така, че да изградим доверие между птицата и стопанина.

Вярваме, че папагалите се нуждаят най-много от няколко основни неща: 1. Разнообразна храна; 2. Умствени и физически упражнения - много играчки и занимания; 3. Летенето е основна характеристика на птиците, която е желателно да запазим и развием в максимална степен, доколкото условията в дома позволяват това; 4. Положителни контакти с хора и други изживявания след периода на първоначална адаптация в дома (което може да трае месеци) имат особено благотворно влияние за развитието на жизнерадостни птици, които не се страхуват от заобикалящата ги среда, а я приемат с радост като нормална; 5. Редовното къпане на птиците и осигуряване на слънце и чист въздух са от голяма важност за доброто им здраве.

Отглеждането и обучаването на птиците, според нас, е въпрос на постоянство с много любов и разбиране винаги, когато сме около тях. Целта ни е да прилагаме единствено положителни методи на обучение на животните като се стремим винаги да избягваме наказанието и принудата като възпитателни средства. Ние не предлагаме бързи решения за създаване на перфектния папагал домашен любимец. Сред нас във форума има ветеринарни лекари, които помагат със знанията и опита си на доброволни начала. Членовете на форума, които демонстрират траен интерес към темите за папагалите, имат познания и ги споделят с останалите съфорумци са обединени в група, наречена "Клуб Алекс" (на името на папагала Алекс, който спомогна много за изучаване интелекта на папагалите).

Преди да бъде създаден този форум, на негово място функционираше мейлинг лист (от 2003 година). За 5-годишното си съществуване архивът на този мейлинг лист се обогати с над 12,500 поста от над 300 члена. Практически всички теми свързани с живота, обучението, здравето, развитието, развъждането, социализацията и опитомяването на папагалите, интересни случки, първи дни в дома и т.н. са коментирани подробно. За съжаление все още не съм намерил начин да направя този архив достъпен в подходящ формат. Който пожелае може да се регистрира в мейлинг листа за да ползва архива, но моля всеки, който има въпрос или иска да сподели свой опит или знания за папагалите да прави това в този форум, а не в мейлинг листа.

Моля, запознайте се с правилата на форума преди да публикувате първия си пост.

На всички желая приятни и ползотворни контакти във форума!

Милко
« Последна редакция: април 24, 2015, 07:13:33 pm от Милко »
"Do not go where the path may lead;
go instead where there is no path and leave a trail.” Emerson