Здравейте. Надявам се да се присъединя към голямото семейство на обичащите птиците.
От вчера имам малко бебе жако- Жорко на 57 дни. Когато го взех от предишните му собственици, хората ми дадоха указания как да се грижа за него. Според тях Жорко трябва да се храни 3 пъти на ден по една супена лъжица Верселе Лага Нутро Бърт А 19, разбита с 2,5 суп.лъжици вода. Вече го храних 3 пъти( снощи, сутринта и на обяд), но ми е много трудно да спазвам това съотношение вода- смес. Наложи се да разредя кашицата с 6 суп. лъжици вода , което е много повече от указанията им. Опитвах да го храня и с много малка лъжичка, и със сприццовка. Когато си затвори човката пилето изкарва почти цялата храна отстрани на клюна си. Държа му главата вдигната нагоре, докато преглътне, но се страхувам да не го задавя.Все пак с 40 минутни усилия от моя страна успях и трите пъти да му дам цялото предвидено количество( събирах и капчиците, които разпръскваше по цялата маса). Не усещам обаче гушката му пълна. Жорко не отвори нито веднъж сам човката си, а трябваше винаги аз да му я отварям с пръст. Жената от която го купихме каза, че се храни без проблем с лъжичка и сам посягал за храна. При мен това не се получава. Притеснявам се птичето да не приема храненето като дълъг тормоз (30-40 min). На обяд се изходи на масата, докато ядеше и видях,че в изпражненията му има много вода и твърдо зелено ако. При положение, че не му давам вода допълнително (освен тази в кашата) се чудя нормално ли е да изкарва толкова много.
Много искам да чуя компетентно мнение!
Благодаря предварително!