Автор Тема: Опасна играчка  (Прочетена 6471 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dany_nik

• Клуб Алекс
  • Публикации: 1,534
  • Рейтинг: 96
    • врабчови Пепър и Мая, монахчета Пепър II и Глория
Опасна играчка
« -: декември 21, 2011, 06:42:25 pm »
Сигурно всяка играчка може да е опасна , но имаме горчив опит с този тип -

http://www.alisa33.com/prod.php?id=851

Игра на нея месец и всичко беше наред  , докато си е наврял главата в една от дупките и е увиснал заклещен на врата. Аз излизах и той обикнвено чурулика недоволно , че е затворен ,а сега се умълча и се върнах да го видя .
Докато го освобождавах си изпорязах пръстите - има остри ръбове , на които изобщо не бях обърнала внимание , а той е можел да си пореже краченцата .
За който има малко папагалче - не ползвайте тази играчка.

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
  • Публикации: 14,448
  • Рейтинг: 875
    • жако Поли и Папи
Re: Опасна играчка
« Отговор #1 -: декември 21, 2011, 07:33:23 pm »
Цитат
Сигурно всяка играчка може да е опасна
Всяка играчка може да се превърне в опасна в комбинация с папагал, големи таланти са да се забъркват в неприятности. Затова трябва непрекъснато да оглеждаме играчките и да се опитваме да мислим като папагал - къде какво може да се отчупи, заплете, погълне и т.н.
Най-добре е играчките да са възможно по-опростени (не комбинирани) и от естественни материали.
Моя се беше заплел в синджира на една играчка на която беше разрушил част от елементите и беше останал дълъг синджир с 3 елемента на края, та успя да си оплете крака в синджира. Добре, че си бях в къщи и добре, че беше крака, а не врата.

Неактивен kitten_554

• Младши папагал:)
  • **
  • Публикации: 263
  • Рейтинг: 6
    • Crazy birdies
« Отговор #2 -: март 17, 2012, 09:31:25 pm »
Въпреки,че темата е стара..ми беше от полза!Бяхме при ветеринарния лекар да вземем на котарака пясък и разгледахме клетката,която ще купим на Рокито.След това поразгледахме играчките,но никоя не ми се видя безопасна..Имаше голяма люлка от клон за жако,но очевидно беше боядисвано дървото с някакви бои,които са отровни.И се предлагаше и това огледало,с мънистата ..Добре,че се сетих за тази тема и не го взехме..Рокито е сама през деня,но пък и не мога постоянно да я наглеждам..Не исках да рискувам живота й..Трябва да ги спрат тези неща от производство!

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
    • жако Поли и Папи
« Отговор #3 -: март 18, 2012, 12:08:33 pm »
Цитат
Имаше голяма люлка от клон за жако,но очевидно беше боядисвано дървото с някакви бои,които са отровни.
Не е задължително боята да е опасна. Играчките за папагали би следвало да са боядисани с безвредни бои от типа на боята за яйца. Поне на нашите играчки боята се измива много лесно с течаща вода.
Цитат
разгледахме клетката,която ще купим на Рокито
Хвърляйки се на голяма клетка, внимавайте да не са и нарядко пръчките и пилето да си изважда главата през тях.

Неактивен kitten_554

• **
    • Crazy birdies
« Отговор #4 -: март 18, 2012, 03:32:39 pm »
Ние винаги търсим най-доброто.През пръчките няма възможност да си провре главата,и това гледахме.Дъното е хубаво,няма скара.Чисти се лесно..Вариантите са : тясна и дълга клетка за чинчила със стълбички (не ми допада) и по-голямата и по-широката (повече ми допада) ..Вашето мнение?

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
    • жако Поли и Папи
« Отговор #5 -: март 18, 2012, 06:50:33 pm »
Добре е да има скара за да не си гази в изпражненията и да си влачи опашката по тях. Нямам представа каква клетка гледаш, просто големите клетки, които са за големи папагали, обикновено са с по-рехави пръчки и малките пилци си заклещват главите. Дай снимка на клетката.

Неактивен kitten_554

• **
    • Crazy birdies
« Отговор #6 -: март 18, 2012, 10:41:41 pm »
Всъщност сега се сетих ,че има..По-добре,нали?Не успях да я снимам,но клетката е широка и висока.За скарата бях чела,че не била хубава,защото не им било удобно на пилците да вървят по нея..А като гледам,Рокито си няма проблем с това..Има си специални поставки за хранилките и поилките,хубава врата..По-добре от тясна и дълга,пък и тя нанагорнище няма ли да й е трудничко да се качва..Все пак има разлика между чинчила и папагал..?Видя ми се нисичка клетката,ще й опира главата..

Неактивен Pile

• Папагал супергерой:)
  • Публикации: 2,610
  • Рейтинг: 133
    • Пиле (жако)
« Отговор #7 -: март 18, 2012, 11:52:42 pm »
Е снимай я когато можеш.Чак  пък толкова ниска да и опира главата не вярвам да е. Нашият е жако и нямаше проблеми с опирането на главата, а първите месеци живя точно в клетка за чинчила. За корели пък такава клетка би трябвало да си е направо еднофамилно жилище. ;D
Много хора говорят със своите животни,но малко хора слушат какво животните им казват.

Неактивен kitten_554

• **
    • Crazy birdies
« Отговор #8 -: март 19, 2012, 03:51:44 pm »
Онази сигурно е била по-голям размер..Оная си беше направо като продълговато кубче..То даже и за чинчила си беше малка,пък да натикаме вътре семейство папагали (което ще се сформира нататък,тъй като една женска не е семейство..) ..Ще се измъчат горките..

Неактивен simona

• Новак:)
  • *
  • Публикации: 31
  • Рейтинг: -8
    • Корели Кики и Рико и пет малки яйчица.
« Отговор #9 -: февруари 13, 2014, 07:07:04 pm »
Приятелка ми каза за един сайт за играчки на домашни любимци.Реших да видя.Купих на корелите си това:
http://www.alisa33.com/prod.php?id=1232
Мъжкия ми веднага отиде да разгледа новото попълнение.Нали е любопитен! ;D Гледа,гледа и си пъхна главата в дупката.  ???  Заклещи се!Щеше да се обеси! :o

Неактивен todordim/Kremi

• Global Moderator
  • Публикации: 3,909
  • Рейтинг: 216
    • Малък александър
« Отговор #10 -: февруари 13, 2014, 07:50:00 pm »
Ние я имаме тази играчка, но не ставали проблеми с нея.  ???
Но и те хората са написали на сайта:
''Играчка за големи папагали изработена от естествении материали.
С дървени фигури, метална верижка, памучно въже и камбанка.''

Добре е, че сте се разминали леко.

Неактивен gpogojeva

• Клуб Алекс
    • жако Поли и Папи
« Отговор #11 -: февруари 13, 2014, 08:21:45 pm »
Еми логично е да се заклещи, все пак размера на играчките, както и размера на клетките трябва да се съобразява с размера на пилето.

Неактивен fallon_fallon(Lily)

• Клуб Алекс
  • Публикации: 2,543
  • Рейтинг: 232
    • Хино (корела) Торин (пирура рупикола)
« Отговор #12 -: февруари 13, 2014, 09:34:38 pm »
Моят също щеше да се обеси веднъж на един подобен ринг. Просто го махнах и преправих играчката.

----
Юфи (DF Dominant Pied Skyblue) - 13.11.2014 R.I.P.

Неактивен benz500

• *
  • Публикации: 5
  • Рейтинг: 0
    • Корела
« Отговор #13 -: септември 07, 2014, 09:48:22 am »
Добър ден.Сметнах тази тема за най-подходяща макар и отдавна неактивна.Откакто купихме пилето първото нещо което набара беше този синджир с метални съчми.Рядко му го давам само когато е много неспокоен.Притеснявам се да не би да стане нещо примерно да откъсне някоя съчма  и да я глътне.Искам да знам дали е безопасно?

Неактивен Dimi7ar22

• Същински папагал:)
  • Публикации: 409
  • Рейтинг: 22
    • жако
« Отговор #14 -: септември 07, 2014, 10:22:05 am »
Със сигурност не е безопасно, като нищо може да го скъса и да глътне някое топче.  На твое място не бих му го давал, има много други безопасни неща с които може да си играе.

Неактивен nikodra

• **
  • Публикации: 127
  • Рейтинг: 12
    • Nymphicus hollandicus
« Отговор #15 -: септември 07, 2014, 10:48:45 am »
Явно корелката ти си пада по топчета, досущ като моята.
Вместо този метален синджир, намери дървени мъниста, да не са боядисвани, и парче конец, конопен най-добре. Аз намерих от една мартеница, размер около 6-7мм.
На моя пилец това му е омилената играчка. Дъвка го, влачи го на една страна, опъва като ластик, пуска, и голям лов докато се люлее да го хване, и пак същото. От време на време се качва на "горния етаж", хваща конеца издърпва малко по малко с човка (така и не се научи да си помага с крак, макар че инстинктивно го опъва), докато не стигне до мънистата, и пак дъвкане и дърпане.

Неактивен benz500

• *
  • Публикации: 5
  • Рейтинг: 0
    • Корела
« Отговор #16 -: септември 07, 2014, 11:40:01 am »
Благодаря за отзивите.Може би наистина е по-добре да му се направи нещо от мъниста защото съм виждал много подобни играчки но пък също съм забелязал че обичат да си играят с метални вериги синджири и тн.