Автор Тема: Рейтинг система  (Прочетена 2105 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Милко

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 4,314
  • Рейтинг: 421
  • Пол: Мъж
    • Джаки (жако) и Лари (корела)
    • Папагали в България
Рейтинг система
« -: февруари 06, 2013, 07:22:52 pm »
Форумът ползва рейтинг система, чрез която всеки потребител може да даде своя положителен или отрицателен вот за автора на дадена публикация. Това става като се кликне [Браво] при положителна оценка или [Слабо] при отрицателна оценка. Тези два линка се намират от лявата страна в публикациите, под аватара, в полето с информация от профила на автора. Системата не позволява да гласувате за един потребител повече от веднъж в рамките на един час.

„Плюсовете” и „минусите” които натрупвате са резултат от гласуването на останалите членове на форума и отразяват мнението на гласувалите потребители. Колкото по-активни сме във форума и използваме рейтинг-системата за да дадем своето мнение за [автори на] публикации, толкова по-трудно ще може недоброжелателен потребител да промени нечий рейтинг. Не забравяйте да дадете своя положителен глас винаги, когато дадена публикация ви харесва, намирате я за полезна, научили сте нещо ново и интересно от нея. За жалост често забравяме да изразим одобрението си, но сме много активни и чувствителни, когато става въпрос за отрицателна позиция. Това може да изкриви рейтинга. За това, не забравяйте да изразявате одобрението си!

АДМИНИСТРАТОРЪТ И МОДЕРАТОРИТЕ НА ФОРУМА НЯМАТ КОНТРОЛ ВЪРХУ РЕЗУЛТАТИТЕ В РЕЙТИНГ-СИСТЕМАТА! Те не могат да вземат отношение или да отговорят на никой от следните въпроси:

- Защо имам отрицателен рейтинг, та аз съм съвсем от скоро в този форум ???
- Кой ми е дал толкова много минуси/плюсове напоследък ???
- Моля, изчистете рейтинга ми, искам да започна от начало ::)

Спазвайте правилата на форума. Бъдете внимателни с останалите членове на форума, старайте се да публикувате информация, която е полезна за другите и която би ги мотивирала да ви дадат своя положителен глас. Целта на рейтинг системата е да даде възможност на хората да се ориентират за одобрението или неодобрението към авторите на публикации.

Хората очакват рейтингът да дава представа до колко даден автор е информиран, знаещ, с опит в отглеждането на папагали. На практика това не е точно така... Много често потребителите дават своя положителен или отрицателен глас по чисто субективни, емоционални причини. Така, ако нечий рейтинг е нисък или отрицателен, това не означава задължително, че този човек не е информиран или че няма опит с папагалите. Причина за ниския или отрицателен рейтинг може да е начинът, по който този човек общува с останалите съфорумци.. Понякога знанията и опитът не могат да компенсират например, липсата на тактичност, острият, пиперлив език, пренебрежителното отношение към другите и т.н.

Различните съфорумци имат различно отношение към рейтинга. Някои не обръщат никакво внимание на рейтинга си, за други рейтингът е стимул да се представят все по-добре и са склонни да търсят причините за промените в рейтинга. Независимо в коя категория сте вие - приемайте рейтинга с полагащата се усмивка :) Не драматизирайте резултата си, а се опитайте да си направите изводи, които ще са от полза не само за общуването ви във форума, а и въобще за начина по който общувате в реалния живот.
« Последна редакция: февруари 07, 2013, 08:02:10 pm от Милко »
"Do not go where the path may lead;
go instead where there is no path and leave a trail.” Emerson